Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu Bilim ve Sanatta Altın Çocukları Yetiştiriyor - Son Dakika
Yerel

Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu Bilim ve Sanatta Altın Çocukları Yetiştiriyor

Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu Bilim ve Sanatta Altın Çocukları Yetiştiriyor

Türkiye genelinde her yıl İzmir’de düzenlenen Mafetya ve Septo Yarışmalarına Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu öğrencileri damga vurdu.

12.05.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde her yıl İzmir'de düzenlenen Mafetya ve Septo Yarışmalarına Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu öğrencileri damga vurdu. Öğrenciler, Mafetya'da 8 madalya kazanırken, Septo'da ise 10 proje ile elemeleri geçerek finale katılma başarısı gösterdi.

9. Ulusal Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması (MAFETYA) İzmir'de yapıldı ve yapılan ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu. Matematik Fen ve Teknoloji Yarışmasında Türkiye genelinde 6., 7. ve 8. sınıflarda 72 ilden yaklaşık 2635 öğrenci yarıştı.

MAFETYA'da Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu öğrencileri 1 Altın, 2 gümüş, 5 Bronz olmak üzere toplam 8 madalya kazanarak Türkiye Genelinde en fazla madalya kazanan okullar arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

9. Ulusal Matematik Fen ve Teknoloji Yarışmasında (MAFETYA) 8. sınıf öğrencilerinden Ayşegül Şen altın madalya, Furkan Sakız gümüş madalya, Tunahan Abalı bronz madalya, Kutay Arda Güler bronz madalya, 7.sınıf öğrencilerinden Yunus Emre Güçlü gümüş madalya, Taha Can bronz madalya, Ataberk Aycan Azatlı bronz madalya, 6. Sınıf öğrencilerinden Abdullah Samed Uslu bronz madalya almaya hak kazandı.

Aldıkları 8 madalyayla Türkiye Genelinde en fazla madalya kazanan okullar arasında yer alan Şehzade Mehmet Ortaokulu öğrencileri, bu büyük başarılarından dolayı çok mutlu olduklarını ve okullarındaki Matematik ve Fen Teknoloji öğretmenlerine emeklerinden dolayı çok teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Öğrenciler bundan sonraki olimpiyat sınavlarında da Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu ve Manisa'yı en iyi şekilde temsil etmek için olimpiyat sınavlarına en iyi şekilde hazırlanmaya devam edeceklerini belirttiler.

8. Ulusal Sanat Eğitimi Proje Tasarım Olimpiyatı'nda (SEPTO) ise, oyuncak tasarımı ve rekreasyon kategorisinde 4 proje, resim dalında 4 proje, pandomim ve dramatizasyon dalında ise, 2 proje olmak üzere toplam 5 kategoride 10 finalist sanat projesi ile bir rekora daha imza atarak bilimin yanı sıra sanat alanında başarısını ispatladı.

Özel Şehzade Mehmet Orta Okulu Müdürü Fatih Sadi, okul olarak amaçlarının düşünen ve üreten bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti. Geçen yıllarda da değişik olimpiyat sınavlarında madalya kazandıklarını, olimpiyat başarılarının bu senede devam etmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Bilimsel başarıları sanat başarıları ile taçlandırdıklarını ifade ederek bu başarıda emeği geçen öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etti. Ayrıca hafta sonu yapılacak olimpiyatlarda öğrencilere başarılar diledi.

Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu Olimpiyat Koordinatörü Kadir İnan ise, olimpiyat çalışmalarının çok önemli olduğunu, olimpiyat çalışmaları ile öğrencilerin daha ilköğretim yıllarında geleceğin bilim insanı olma yolunda ilk adımı attıklarını, bu yüzden bu başarının çok önemli olduğunu ifade etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu Bilim ve Sanatta Altın Çocukları Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement