Şekerbank ve Filli Boya'dan, "Yalıtım Seferberliği" - Son Dakika
Güncel

Şekerbank ve Filli Boya'dan, "Yalıtım Seferberliği"

Şekerbank ve Filli Boya'nın "Yalıtım Seferberliği" kampanyasının ilk buluşması Ankara'da gerçekleştirildi.

17.04.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şekerbank ve Filli Boya'nın "Yalıtım Seferberliği" kampanyasının ilk buluşması Ankara'da gerçekleştirildi.

Şekerbank açıklamasına göre, enerji verimliliği yatırımlarının finansmanı konusunda Türkiye'de bir ilk olan EKOkredi ürünü ile 82 bine yakın konutun yalıtılmasına destek olan Şekerbank ve dünya genelinde 50 yılı aşkın ürün ve uygulama tecrübesine sahip Filli Boya Capatect, binalarda enerji verimliliğini teşvik etmek amacıyla başlattıkları yalıtım seferberliği için başkentten yola çıktı.

Apartman yönetimlerini enerji verimliliği ve yalıtım konusunda bilgilendirmek amacıyla 6 ilde düzenlenecek yalıtım seferberliği buluşmalarının ilki Ankara'da gerçekleştirildi.

Şekerbank-Filli Boya iş birliği kapsamında, yalıtım yaptıracak apartman/site yöneticileri ve bireysel müşteriler, masrafsız olarak sunulan EKOkredi Yalıtım'ın 60 aya varan vade ve avantajlı faiz oranlarından faydalanabiliyor. Ayrıca, binalar Capatect ile yalıtılıyor, ücretsiz Enerji Kimlik Belgesi ve teknik danışmanlık hizmeti de sağlanıyor. Yalıtım ile elektrik ve doğal gaz giderlerinde elde edilecek yüzde 50'ye varan tasarrufla yapılan harcamanın kendi kendini ödeyen yatırıma dönüşmesi hedefleniyor.

"Hedefimiz her yıl 60 bin konutun yalıtımı ve 300 milyon lira finansman desteği"

Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, 200'ü aşkın apartman yöneticisinin katıldığı toplantıda yaptığı değerlendirmesinde, uzun soluklu bir iş birliği olarak nitelendirdiği seferberlik kapsamında her yıl 60 bin konutun yalıtılmasını ve yıllık 300 milyon TL finansman desteği sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Ertürk, "Yılda 384 milyon kilovatsaat enerji tasarrufu elde ederek her yıl 84 bin ton karbondioksit salımını engelleyebileceğiz. Aile bütçelerine katkımız ise yıllık toplam 46,2 milyon TL olacak" ifadelerini kullandı.

Ertürk, iş birliği kapsamında, yalıtımın finansmanının, masrafsız olarak sunulan EKOkredi ile 60 aya varan vade ve avantajlı faiz oranları ile karşılanacağını ifade ederek, yalıtım yatırımının 3 yılda kendini amorti ettiğini kaydetti.

EKOkredi Yalıtım'ın sektörde apartman yönetimlerine özel tek kredi olduğunu vurgulayan Ertürk, apartman yönetimlerini enerji verimliliği ve yalıtımın faydaları konusunda bilinçlendirmenin önemine dikkati çekti. Ertürk, Denizli, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ ile devam edecek toplantılar kapsamında bin 500 apartman/site yöneticisi ile buluşacaklarını söyledi.

Filli Boya Yalıtım Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk ise ısı yalıtım sisteminin performansında, kullanılan malzemelerin kalitesinin, birbiriyle uyumunun ve uygulama doğruluğunun önemini belirterek, Filli Boya'nın ısı yalıtım uygulaması hizmeti veren bayileri tarafından Capatect teknik şartnamesine göre yapılan uygulamalarda 10 yıl garanti ve 2 yıl sigorta ayrıcalığı sunduklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şekerbank ve Filli Boya'dan, 'Yalıtım Seferberliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement