Sekiz Antrenöre Ömür Boyu Men - Son Dakika
Güncel

Sekiz Antrenöre Ömür Boyu Men

Sekiz Antrenöre Ömür Boyu Men

Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu, sekiz antrenörü yasaklı madde ticareti ve teşvikinden ömür boyu sahalardan men etti.

04.07.2014 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı'nın haberine göre 14 antrenör için ceza tayinine gerek görülmezken, milli takımlar eski başantrenörü Muarrem Or'a, dopingi teşvik ve özendirici davranışta bulunmaktan 4 yıl ceza verildi.

Sorumlu oldukları sporcuları doping yapan ve bu nedenle TAF  Disiplin Kurulu tarafından 1 ila 3 yıl müsabakalardan men edilen 18 antrenör, ocak ayı başında cezaların iptali için Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu'na başvurmuştu. SGM Tahkim Kurulu ise 17 Şubat'ta aldığı kararla, verilen cezaları, eksik bilgi ve belgeyle inceleme yapıldığı gerekçesiyle iptal etmiş ve ilgili kişilerin dosyasını yeniden görüşülmek üzere TAF Disiplin Kurulu'na geri göndermişti.

TAF Disiplin Kurulu, geçen ay, 18 antrenörün yanı sıra dopingle ilgili çeşitli nedenlerden dolayı kurula sevk edilen antrenörlerin dosyalarını karara bağlamış ancak gerekçeli kararlar kaleme alınmadığı için açıklama yapmamıştı.

Ömür boyu alan da var, cezası kalkan da

Ceza alan isimler arasında milli takımlar eski başantrenörü Muarrem Or da bulunuyor. 4 yıl sahalardan men edilen Or, 2012'de Ankara'da yapılan Süper Lig ve 1. Lig Final Yarışmaları'nda milli atlet Nevin Yanıt'tan numune almak isteyen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Dopingle Mücadele Komisyonu yetkililerine, kurallara uygun davranmadıkları gerekçesiyle engel olmuş ve olay, uzun süre gündemden düşmemişti.

TAF Disiplin Kurulu'nun daha önce 18 ay sahalardan men ettiği, ancak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) geçen ay verdiği kararla aklanan, milli atlet Nevin Yanıt'ın antrenörü Cüneyt Yüksel ise cezası kaldırılanlar arasında yer aldı.

Kurulun ömür boyu ile 4 yıl men cezası verdiklerinin yanı sıra cezası kaldırılan antrenörler şöyle:

Ömür boyu men cezası alanlar: Rıza Yetiş, Sevinç Esmer, Çağlar Kahramanoğlu, Erol Mutlusoy, Metin Durmuşoğlu, Ziya Özel, Davut Sepetçi, Ertan Hatipoğlu.

4 yıl men cezası alan: Muarrem Or

Ceza almayanlar: Atakan Gündoğdu, Hatice Baykan, Murat Yurdadön, Hamit Gündoğdu, Cüneyt Yüksel, Artun Talay, Hacı Ahmet Pekel, İhsan Taş, Mehmet Kale, Umut Toyer, Mustafa Erol Karaca, Aysel Taş, Erdal Eryıldırım, Neşe Parlak.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Sekiz Antrenöre Ömür Boyu Men - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • .....: Nevin yanıtın antrenörü değil Nevin yanıtın eski antrenörü demeniz gerekiyor haber de. Kamuyu yanlış bilgilerle beslemeyiniz. Nevin yanıt artık Cüneyt Yüksel Le çalışmıyor, başka bir antrenörle çalışacak 0 0 Yanıtla
  • .....: Nevin yanıtın antrenörü değil Nevin yanıtın eski antrenörü demeniz gerekiyor haber de. Kamuyu yanlış bilgilerle beslemeyiniz. Nevin yanıt artık Cüneyt Yüksel Le çalışmıyor, başka bir antrenörle çalışacak 0 0 Yanıtla

Advertisement