Sekiz Torunlu Dede Okula Geri Döndü - Son Dakika
Dünya

Sekiz Torunlu Dede Okula Geri Döndü

Sekiz Torunlu Dede Okula Geri Döndü

68 yaşındaki Kami, yoksulluktan dolayı küçük yaşlarda terk etmek zorunda kaldığı okula geri döndü.

26.06.2016 14:35  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabahları bembeyaz sakallarını tarayıp formasını giyerek bastonu yardımıyla haftanın altı günü okula giden 68 yaşındaki sekiz torun sahibi Nepalli Durga Kami, öğretmen olma hayalini gerçekleştirmeye çalışıyor.

''ACILARIMDAN KURTULMAK İÇİN OKULA GİDİYORUM''

Altı çocuk babası Kami, okula biraz da karısı öldükten sonra zorlandığı yalnızlıktan kurtulmak için döndü. 200 öğrenci ile birlikte Shree Kala Bhairab ortaokuluna devam eden Kami, sürekli akan bir çatı ve kesilen elektrikle baş etmek zorunda olduğu evinde olduğundan daha mutlu.

Başkent Katmandu'nun 250 kilometre batısındaki Syangja bölgesinde yaşayan yaşlı adam, "Acılarımı unutmak için okula gidiyorum." dedi.

Ülkenin en yaşlı öğrencilerinden biri olma unvanını alan Kami, sınır arkadaşlarının 14 ve 15 yaşlarında olduklarını söyledi.

ARKADAŞLARI ''BABA'' DİYE ÇAĞIRIYOR

Kami'yi okula Dr. Koirala isimli bir öğretmen çağırmış, ona kırtasiye malzemesi ve okul formasını da sağlamış. Koirala "Babam yaşındaki bir insana ilk kez eğitim veriyorum. Çok heyecanlı ve mutluyum." dedi.

Kami ile aynı sınıftaki 20 öğrenci onu baba anlamındaki "Baa" diye çağırıyor. Ancak Kami ileri yaşına karşın voleybol dahil tüm etkinliklere katılıyor.

ÖLENE KADAR OKUMAYA DEVAM ETMEK İSTİYOR

Kami'nin 14 yaşındaki sınıf arkadaşı Sagar Thapa "Hep bu yaşlı adam neden bizimle okula geliyor diye düşünürdüm. Ama zaman geçtikçe birlikteliğimizden hoşlanmaya başladım. Bize kıyasla dersleri biraz zayıf ama ona yardım ediyoruz." dedi.

Ölene kadar okumaya devam etmek istediğini söyleyen Kami yaşın engel olduğunu düşünenlere cesaret vermeyi umduğunu ekledi: "Benim gibi yaşlı bir adamı ak sakalları ile okula giderken görürlerse, onlar da heveslenebilirler.



Son Dakika Dünya Sekiz Torunlu Dede Okula Geri Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hdpli21: okumayın lo cahil olun 0 3 Yanıtla

Advertisement