Sekmen: "Erzurum'un Gelişmesi İçin Çalışıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Sekmen: "Erzurum'un Gelişmesi İçin Çalışıyoruz"

Sekmen: "Erzurum\'un Gelişmesi İçin Çalışıyoruz"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehrin gelişmesi için yoğun çaba içerisinde olduklarını söyledi.

30.09.2015 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehrin gelişmesi için yoğun çaba içerisinde olduklarını söyledi. Başkan Sekmen, Erzurum Şeker Fabrikası'nın pancar alımı törenine katıldı. Aziziye ilçesindeki Şeker Fabrikası'nda gerçekleştirilen 2015-2016 Şeker Pancarı Kampanya Açılış Töreni'ne AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Mustafa Ilıcalı, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, çiftçiler ve fabrika çalışanları katıldı. Başkan Mehmet Sekmen, törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum'un her alanda gelişmesi, büyümesi ve güzelleşmesine katkı sağladıklarını belirtti. Sekmen, "Bizim asla bu şehri geriye götürecek, bu şehri küçültecek, bu şehrin değerlerine değer katma yerine kaybetmesine vesile olacak hiçbir hareketin içerisinde olmadığımızı, olmayacağımızı bir buçuk yıllık çalışmamızda ortaya koyduk. Bunu herkes böyle bilsin! Biz, 'Allahın verdiği nimetlerin değer olarak Erzurumlulara dönmesi için ne yapabiliriz?' bunun gayreti içerisindeyiz" dedi. AK Parti iktidarının tarıma büyük destek verdiğine dikkati çeken Sekmen, şöyle devam etti: "AK Parti iktidarı tarıma büyük destekler verdi. 'Erzurum'da tarımı daha modern hale nasıl getiririz, hayvancılığa nasıl destek verebiliriz?' bunun gayreti içerisindeyiz. Bunun için de tarıma desteklerinden dolayı Başbakanımıza, hükümetlerimize, milletvekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum. AK Parti'nin iktidara geldiği günden itibaren tarıma desteğin nereden nereye getirildiğine iyi bakmamız lazım. 'Erzurum'da, şeker pancarının, şeker üretiminin, patatesin, ayçiçeğinin, organik tarımın ve hayvancılığın geliştirilmesine ne katkı koyabiliriz?' bunun gayreti içerisindeyiz."

MODERN TARIMIN ÖNEMİ

Başkan Sekmen, konuşmasında modern tarımın önemine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çevremizdeki yatırım hizmetlerini yenilememiz lazım. Nasıl yenileyeceğiz? Modern tarım nasıl yapılıyorsa öyle yapıcağız. Bunun için Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kurduk. Yakında inşallah Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı da olacak. Tarımı ve hayvancılığı birbirinden ayıracağız, iki ayrı müdürlük olacak. 'Bu şehirde, hayvancılık, organik tarım, şeker pancarı, patates, buğday, yulaf, fasulye, nohut nasıl verimli hale getirilebilir?' bunun çabası içerisindeyiz. Bunun için yerimizde durmayacağız, yerimizde saymayacağız. Biz her şeyi dünden daha iyi yapmak zorundayız. Erzurumlu olarak, Türkiye olarak dünyayla yarışıyoruz. 'Her şey olduğu gibi kalsın, aman dokunmayın kar mı ediyor zarar mı ediyor bakılmasın' bu mantıkla gidersek bir yere varamayız. Bunun yerine artık kar eden, modern üretim yapan, daha çok istihdam sağlayan tesisleri kuracağız, destekleyeceğiz ve daha da farklılarını meydana koyacağız. Benim çiftçimin daha çok para kazanması lazım, daha iyi para kazanması lazım, onlara ön ayak olmamız lazım. Yoksa 'Öyle gelmiş, böyle gider' yok arkadaş, öyle geldi, öyle gitmeyecek, değiştireceğiz, daha çok para kazanmalarını sağlayacağız."

BU ŞEHRİ HEP BERABER DEĞİŞTİRELİM

Sekmen, Erzurum'da makineli tarımla ilgili araştırma yapılması gerektiğini hatırlattı. Sekmen, şöyle dedi: "Makineli tarım niye yapmıyoruz? Makineli tarıma geçişi niye sağlamıyoruz? Araştıracağız, bunun formülünü bulacağız. Gerekirse biz Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak alacağız. Çiftçimizin önünde bu işi yürüteceğiz. Açıkça söylüyorum; bazıları bazı arkadaşlarımız alışkanlık kazanmış. 'Bu statü devam etsin, biz statümüzü koruyalım' hayır o statü öyle devam etmeyecek, ettirmeyeceğiz. El birliği yapacağız, statüyü değiştireceğiz. Daha modern, daha çağdaş şekilde daha çok üretim yapacağız, daha çok verim alacağız. Ben buna inanıyorum ve bunları da yaparak geliyoruz. Gelin hep birlikte bu şehri hep beraber değiştirelim. Bu şehirde çok nimet var. Bakın dağın teslimini alıyoruz. Allah nasip ederse göreceksiniz ki yeni oteller, yeni tesisler yapılacak. Ummadığımız kadar turist bu şehre gelecek. Rusya'da, Ukrayna'da, Polonya'da, Avrupa'da ve Arap ülkelerinde bunun reklamını yapmak zorundayız. Bakınız Karanlık Kümbet'in bulunduğu sokakta 'Erzurum Sokağı' yapıyoruz. Burada Rus yazar Puşkin adına bir müze yapıyoruz. Bu müzeyi duyan Rusya Trabzon Baş Konsolosu üç sefer ilimize geldi. Nereden aklımıza geldi bu? Rus turistleri Erzurum'a çekmek istiyorsak, Ruslarla bir bağ kurmak lazım. Ben bunu kuramıyorsam Rus turist buraya gelmez. Benim düşüncem, bu şehre katkı koymak, bu şehri bulunduğu noktadan ileri noktalara taşımaktır. Bunun için buradayız. Erzurum'da madenler var. Şehrimizde o kadar kıymetli madenler var ki! Kömür yatakları var, termik santraller yaptıracağız. Sadece bir bölgede 100 milyon ton kömür bulundu. Termik santral yapacağız ve o santralde 2 bin insanımız çalışacak. İlimiz genelinde başka madenlerimiz de var. Bunları değerlendirdiğimiz zaman Erzurum, büyük bir Erzurum olacak." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sekmen: 'Erzurum'un Gelişmesi İçin Çalışıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement