Sekmen: "Tarih; Alman Meclisi'ni Asla Affetmeyecektir" - Son Dakika
Yerel

Sekmen: "Tarih; Alman Meclisi'ni Asla Affetmeyecektir"

Sekmen: "Tarih; Alman Meclisi\'ni Asla Affetmeyecektir"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Alman Federal Meclisinin (Bundestag), 1915 olaylarına dair sözde Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Almanya’ya tepki gösterdi.

03.06.2016 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Alman Federal Meclisinin (Bundestag), 1915 olaylarına dair sözde Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Almanya'ya tepki gösterdi. Başkan Sekmen, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Alman Parlamentosu'nun almış olduğu bu karar Ermeni diasporası tarafından alınmış bir karardır. Bu karar siyasidir. Tarihi gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Tarih bu kararın altına imza atanları asla affetmeyecektir. Ermeniler, Anadolu'da 1890 ve 1914 yılları arasında isyan çıkarmış ve Birinci Dünya Savaşı'nı fırsat bilerek Müslümanları katletmişlerdir. Birinci Dünya Savaşı sırasında Ermeni Hınçak, Taşnak ve Ramgavar çeteleri başta Doğu Anadolu Bölgesi olmak üzere Anadolu'nun her yerinde on binlerce vatandaşımızı katletmiştir. Erzurum'da, Ermeni çeteleri tarafından yapılan insanlık dışı katliam, Jenosit ve Ortaçağdaki Engizisyon mezaliminde dahi görülmeyen bir vahşettir. Almanya asıl gerçeği sümen altı edip Ermeni diasporasının yalanlarına kanmaktadır. Ermeni mezalimini görmek isteyenler Erzurum'a gelip bu vahşete tanık olabilir. Aşkale, Tazegül, Cinis, Ilıca, Dutçu, Tepeköy, Yeşilyayla, Tımar, Hasankale, Köprüköy, Horasan, Yanıkdere, Karskapı, Yakutiye ve Firdevsoğlu kışlaları, Mürsel Paşa ve Ezirmikli Osman Ağa konakları, Gölbaşı'ndaki Hacı Ahmet Hanı'nda binlerce masum, savunmasız, savaşla uzaktan yakından ilgisi olmayan Müslüman Türk ahali, Taşnak Ermeni Çeteleri tarafından katledilmiştir. Erzurum'un merkezinde resmi belgelere göre 9 bin 563 vatandaşımız şehit edilmiştir. Bugün Erzurum'da hiçbir hane ve aile yoktur ki Rus ve Ermeni savaşlarında şehit vermemiş olsun. Erzurum, Doğu ve Güneydoğu Anadolu şehirleri içerisinde en fazla Türk soykırımının yapıldığı şehirlerin başında gelmektedir. Ermeni mezaliminin tanıkları olan Erzurum'dan Almanya'ya şu mesajı veriyoruz: Sözde Ermeni iddialarını parlamentosunda tanıyan Alman Meclisi demokrasi için çaba harcamalıdır. Birinci Dünya Savaşı esnasında Osmanlı'nın dost ve müttefiki olan Almanya'nın böyle bir siyasi kararı alması çok şaşırtıcıdır. Alman Meclisi, uluslararası siyasette Türkiye'ye karşı sözüm ona elini kuvvetlendirmek maksadıyla böyle bir komik karar almıştır." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sekmen: 'Tarih; Alman Meclisi'ni Asla Affetmeyecektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement