Sektör Temsilcileri E-ticaret ve Dijital Pazarlamayı Tekirdağ'da Anlattı - Son Dakika
Yerel

Sektör Temsilcileri E-ticaret ve Dijital Pazarlamayı Tekirdağ'da Anlattı

Sektör Temsilcileri E-ticaret ve Dijital Pazarlamayı Tekirdağ\'da Anlattı

­Ticaret, Dijital Pazarlama ve İnternet Girişimleri dünyasının önde gelen aktörlerinin konuşmacı olarak katıldığı ’Trakya E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Konferansı’ Trakya Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde Tekirdağ’da yapıldı.

17.03.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

E-­Ticaret, Dijital Pazarlama ve İnternet Girişimleri dünyasının önde gelen aktörlerinin konuşmacı olarak katıldığı 'Trakya E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Konferansı' Trakya Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde Tekirdağ'da yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından başlatılan 'Yeni İşim Girişim ve KOBİ Dönüşüm Programı' kapsamında düzenlenen konferans Çorlu ilçesinde bir otelde gerçekleştirildi. Etkinliğe mevcut işlerini internet ortamına taşımak, pazar paylarını ulusal ölçekte artırmak isteyen KOBİ'ler ve internet tabanlı iş modelleri üzerinde faaliyette olan firmaları temsilen 200'e yakın konuk ve 12 konuşmacı katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin "Trakya Kalkınma Ajansı olarak Trakya'da ticaret ve sanayinin gelişmesi için neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bölgemizde faaliyet gösteren KOBİ'lerin yurtiçi ve yurtdışı bağlantılarını artırmak adına farklı çalışmalar planlıyoruz. Bugün burada düzenlemiş olduğumuz Trakya E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Konferansı da bu alanda yürütmüş olduğumuz çalışmalardan biri. E-Ticaret gelişen bir pazar ve gittikçe sektörün pazar payı artıyor. Bu pazardan neden Trakya firmaları pay almasın? Bölgemizde faaliyet gösteren KOBİ'lerimize faydalı olacağına inandığımız bu organizasyonda emeği geçen kuruluş ve katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Genel Sekreter Şahin'in ardından firma temsilcilerinin sektörün dünyada ve Türkiye'deki büyüklüğü, pazar payı, sektörde yaşanılan sıkıntılar ve çözüm önerileri hakkındaki konuşmaları, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Yeni İşim Girişim ve KOBİ Dönüşüm Programı Nedir?

Yeni İşim Girişim Programı, Trakya Kalkınma Ajansı'nın yaptığı girişimcilik organizasyonlarını tek bir çatı ve slogan altında toplamak amacı ile oluşturulmuş bir programdır.

2015 yılı itibari ile ajansın yaptığı girişimcilik faaliyetlerinin tamamı 'Yeni İşim Girişim' konsepti içerisinde gerçekleştirilecek; böylece organizasyonların birbirini tamamlar etkinlikler halinde gerçekleşmesi sağlanacak. Bu program kapsamında TEB ile Ortak Girişim Evi, Let's up, Start up ve Trakya Melek Yatırımcı Ağı'nın kurulması, E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Konferanslarının verilmesi, girişimcilik eğitimleri, motivasyon toplantıları, akademik çalışmaların ticarileştirilmesine yönelik konferanslar gerçekleştirilecek.

'Kobi Dönüşüm Programı' ise KOBİ'lere yönelik olarak gerçekleştirilecek faaliyetlerin tümünü kapsayan bir üst program olarak hazırlandı. 'KOBİ Dönüşüm Programı' çerçevesinde KOBİ'lerin günceli yakalamaları, ihracat potansiyellerini artırmaları, yeni pazarlar bulmaları, işlerini ve kalitelerini artırmaları için çeşitli eğitim, panel, konferanslar gerçekleştirilecek. Program kapsamında Halkbank ile 'Üreten Türkiye Buluşmaları', Eximbank ile 'İhracat günleri', Kurumsal Sosyal Sorumluluk Seminerleri, Enerji Verimliliği Seminerleri, Sektör Önderleri ile KOBİ Buluşma Günleri, Aile Şirketlerinin Büyümesi, Orta Gelir Tuzağından Çıkış Stratejileri gibi konularda üç ile yayılmış eğitimler, konferanslar ve paneller gerçekleştirilecek. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sektör Temsilcileri E-ticaret ve Dijital Pazarlamayı Tekirdağ'da Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement