İşe Gişede Bilet Satarak Başladı Şimdi 3 Sineması Var - Son Dakika
Ekonomi

İşe Gişede Bilet Satarak Başladı Şimdi 3 Sineması Var

Çankırılı girişimci 36 yaşındaki Hakan Dereli, bilet satıcılığı yaparak adım attığı sektörde bugün 3 sinemaya sahip bir iş adamı oldu.

04.02.2016 11:12  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da 2001 yılında bir işletmeci tarafından 100. Yıl Kültür Merkezi'nin tiyatro salonunda yapılan film gösterimlerinde görev alan Dereli, burada gişede bilet satıp temizlik işlerinde çalıştı. Sinema sektörünü seven Dereli, birkaç yıl sonra Çankırı'da sinema salonu açtı. Dereli, aradan geçen yıllarda Ankara ve Konya'da da sinema salonları açarak, bugün 2 bin 650 kişi kapasiteli 3 sinemanın sahibi oldu.

BABASI MAKİNİSTTİ

Dereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2001 yılında 100. Yıl Kültür Merkezi'nde bulunan salonun bir işletmeci tarafından film gösterimi amacıyla kiralandığını söyledi. Babasının da burada film makinisti olarak çalıştığını belirten Dereli, böylece kendisinin de sektörle tanıştığını anlattı.

"BABAMIN İŞİ SAYESİNDE SİNEMAYI SEVDİK"

Kendisinin film gösterimlerinde çalışmaya başladığını, gişede bilet satıp salonu temizlediğini dile getiren Dereli, "Babamın işi sayesinde sinemayı sevdik. Bu sevgi ile 2008 yılında tiyatro salonunu film gösterimi için kardeşlerimle işletmeye karar verdik. Tiyatro konforunda 300 kişilik bir salonda film gösterimini yaklaşık 3 yıl sürdürdük" dedi.

ÇANKIRI'YA 20 YIL SONRA SİNEMAYI GETİRDİ

Çankırı'da eski yıllarda sinema bulunduğunu ancak televizyonların yaygınlaşmasıyla 1990'lı yılların başında kapandığını bildiren Dereli, şöyle devam etti:

"Televizyonların yaygınlaşmasıyla Çankırı'daki sinema salonu kapanmıştı. Bazı işletmeciler zaman zaman kültür merkezinin salonunu kiralıyor, burada film gösterimi yapılıyordu. Biz de birkaç yıl bu şekilde film gösterimi yaptıktan sonra kentteki alışveriş merkezinde 2011 yılında sinema açtık. Böylece salon kapandıktan yaklaşık 20 yıl sonra yeniden sinemayı şehrimize getirdik. Bundan dolayı kendimizi şansı ve mutlu hissediyoruz. İnsanlara olmayan bir şeyi getirmek güzel bir şey."

SİNEMAYI SEVDİRDİ

Dereli, açtıkları sinema salonu ile profesyonel olarak sektörle tanıştıklarına işaret ederek, "2011 yılında ilk sinemamızı açarak profesyonel sinemacılığa adım atmış olduk. Burada 4 salonda 350 kişiye hizmet verecek sinema oluşturduk" diye konuştu.

Şehrin sinemayı çok sevdiğini, üniversite kurulması ile ilginin de arttığına dikkati çeken Dereli, Çankırı insanının sinemayı özlediğini söyledi. Sektörde büyümeye devam ettiklerini dile getiren Dereli, "2012 yılında Ankara'daki bir alışveriş merkezinde açtığımız ikinci sinemada 6 salonda bin kişiye hizmet verebiliyoruz. Geçen yıl da Konya'daki bir alışveriş merkezinde bin 300 kişi kapasiteli üçüncü sinemamızı açtık. Sektöre girmemizde babamızın büyük etkisi var. Kardeşlerimle babamızın açtığı yolda ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.



İşe Gişede Bilet Satarak Başladı Şimdi 3 Sineması Var
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İşe Gişede Bilet Satarak Başladı Şimdi 3 Sineması Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Mumkun degil: Sadece bilet satarak 3 sinema..imkansiz 13 7 Yanıtla
    ezrail: ben fakirimde hıhıhı :D 1 0
  • XxX: Hakkıyla helaliyle kazanan herkesin yolu açık olsun... Çalışan kazanıyor. Allah daha fazla versin... 12 4 Yanıtla
    H: Sende makarnacısın muhtemelen. 4 8
  • rus man: Yakinda siz gõrmek rus sinema..TURKİYE hep gelmek NATO/AB oyunları.Rusya yok problem Türk halk,Rusya var problem sizin yonetim.Rusya halk aşık Turkiye halk.Turkiye halk aşık Rusya halk.Ama siz düşürdü haksız bizim uçak.Sizin yonetim yok gitmek,biz düşünmek intikam almak,vurmak Turkiye.Ama AKP gitti,problem bitti.Siz var iyi düşunmek. Rusya var çok güclü ülke.Bizde var atom bomba,füze,sizde var iman,meyve sebze.Haraşo?Siz sadece yapmak dua,beddua.Şimdi davayi davayi. 1 7 Yanıtla
    hulk: BU salak kendini akıllı sanıp Rus gibi konusmak rusyalıymış gıbı davranmak istemiş.. böyleleri yuzunden ınsanlar ölüyor cunku böyleleri yüzünden hep bir galyan hep bir zehirleme oluyor.. 1 1 de hali: la kurwa :D 0 1
  • HARPUTLU: Ne girisimci ya, sizin girisimci anlayisiniz bu, sanki bana organize sanayilerinde binlerce kisinin calistigi bir endustri fabrikalar kurduda girisimci, adam avm.acar girisimci, pastane acar girisimci, tuvalet acar gitisimci, kuafor salonu acar girisimci, guzellik ve masaj salonu acar girisimci, tlf.ve iletisim dukkani acar gitisimci, girimsimcide girisimci neye girisiyorda girisimci oluyor anlamis degilim...... 4 2 Yanıtla
  • KOMANDO: Bu foto daki oguzhan . o bahsettiginiz adam degil ki nasil haber yapiyosunuz siz arkdaslar 2 0 Yanıtla
  • rus man 2: rus man tam bir malsın 0 0 Yanıtla

Advertisement