Sel Felaketinin Ardından Dikili'de Yaralar Sarılıyor - Son Dakika
Yerel

Sel Felaketinin Ardından Dikili'de Yaralar Sarılıyor

Sel Felaketinin Ardından Dikili\'de Yaralar Sarılıyor

Etkili olan sağanak yağışların sele yol açtığı ve büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği yaralar sarılmaya başlandı.

01.12.2016 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etkili olan sağanak yağışların sele yol açtığı ve büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği yaralar sarılmaya başlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, zarara uğrayan vatandaşlarla görüşerek zararın en kısa sürede karşılanacağını söyledi.

Dikili ilçesine bağlı Kabakum Mahallesinde, etkili olan sağanak mahalledeki dereyi taşırmış ve baskınlar meydana gelmişti. Sel nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, vatandaşlarda olayların ardından yavaş yavaş yaralarını sarmaya başladı. Ev ve iş yerlerindeki sular tahliye edilirken, yetkililer bölgede hasar tespit çalışması yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, yağışların ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla görüşen Kocaoğlu, yaraların en kısa zamanda sarılacağını söyledi.

İZSU ve İtfaiye ekiplerinin 100'ü aşkın personel ve onlarca araçla bölgede 24 saatten uzun bir süre kesintisiz mesai yaptığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Personelimiz bugün hayatı normale döndürmek, yaraları sarmak adına yoğun bir şekilde çalışıyor. Yarından itibaren de bir daha böyle bir durum yaşanmaması için yapılması gereken işleri ele alıp hızlı bir şekilde harekete geçeceğiz" dedi.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ise resmi olarak açıklanan 110 kilogram yağış miktarının ilçe merkezinde gerçekleşen yağış olduğunu, Kabakum gibi sınırdaki ilçelerde ise bu miktarın 200 kilogramı geçtiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dikili Belediyesi ekiplerinin şiddetli yağışın etkileri ortaya çıkmaya başladığı andan itibaren vatandaşlardan gelen yardım taleplerinin hepsine koştuğunu belirten Tosun, "İlçe merkezinde önemli bir olumsuzluk yaşamadık. Bu da yapılan altyapı çalışmalarının önemini gösteriyor" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sel Felaketinin Ardından Dikili'de Yaralar Sarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement