Sel Felaketinin Yaraları Sarılıyor - Son Dakika
Güncel

Sel Felaketinin Yaraları Sarılıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Sel baskınının yaşandığı bölge-Yıkılan evler-Sel sularının dolduğu ev-Yıkılan evlerden eşyaların taşınması-İsa Çekim'in konuşması-İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları-Dere ıslah çalışmaları-Yusuf Kaya'nın konuşması-Telef olan koyunların taşınması Iğdır'daki sağanak- Tuzluca ilçesinde dün meydana gelen sel baskınında 46 ev, 5 iş yeri ile 8 ahır büyük çapta hasar gördü Tuzluca ilçesinde dün meydana gelen sel baskınında 46 ev, 5 iş yeri ile 8 ahırın hasar gördüğü bildirildi.

29.08.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Sel baskınının yaşandığı bölge-Yıkılan evler-Sel sularının dolduğu ev-Yıkılan evlerden eşyaların taşınması-İsa Çekim'in konuşması-İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları-Dere ıslah çalışmaları- Yusuf Kaya'nın konuşması-Telef olan koyunların taşınması Iğdır'daki sağanak- Tuzluca ilçesinde dün meydana gelen sel baskınında 46 ev, 5 iş yeri ile 8 ahır büyük çapta hasar gördü Tuzluca ilçesinde dün meydana gelen sel baskınında 46 ev, 5 iş yeri ile 8 ahırın hasar gördüğü bildirildi.Iğdır'da meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılıyor.Tuzluca ilçesine bağlı Abbasgöl köyünde dün meydana gelen selin ardından Iğdır İl Özel İdaresi ekipleri iş makineleriyle köyde çalışma başlattı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Nuri Turan, köye gelerek yapılan çalışmaları inceledi. Köyden geçen derede iş makineleri ıslah çalışması yaptı.Köy sakinlerinden İsa Çekim, sel nedeniyle çok sayıda küçükbaş hayvanın telef olduğunu söyledi.Toplam 8 sürünün bulunduğu köyde 4 sürünün tamamen telef olduğunu anlatan Çekim, "Yağan yağmur nedeniyle 40'ın üzerinde ev yıkıldı, 4 bine yakın koyun telef oldu. Çok mağdur durumdayız. Çocuklarımızı aldık kaçırdık, içeriden çıkardık. Fakat ev, eşya gitti" dedi.-Selden 46 ev zarar gördüAfet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri köyde hasar tespit çalışması başlattı. 3 ekip halinde yürütülen çalışmalarda 46 evin sel sularından dolayı hasar aldığı, bu evlerden 18'inin kullanılamaz hale geldiği tespit edildi. Öte yandan, köyde bulunan 5 iş yeri ile 8 ahırın da büyük çapta hasar gördüğü belirlendi.Evi kullanılamaz hale gelen vatandaşlar komşuların yardımıyla eşyalarını traktör ve kamyonlarla taşıdı.Tuzluca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, sel nedeniyle çok sayıda küçükbaş hayvanın telef olduğu bölgede çalışma başlattı. Ekipler, selin yaşandığını bölgede incelemeler yaparak telef olan hayvan sayısını tespit etmeye çalışıyor. Evi hasar gören köylüler için bölgeye İl Özel İdaresince çadır gönderileceği öğrenildi.

Sel Felaketinin Yaraları Sarılıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sel Felaketinin Yaraları Sarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement