Sel Köyü İkiye Böldü, Çocuklar Okula Gidemedi - Son Dakika
Güncel

Sel Köyü İkiye Böldü, Çocuklar Okula Gidemedi

Elazığ Karakoçan'a bağlı Kulundere köyü, her yıl şiddetli yağışlarla birlikte oluşan sel sularının doldurduğu dere yatağı nedeniyle ikiye bölündü.

19.04.2014 12:17  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı Kuruca Dağı eteklerindeki Kulundere Köyü, her yıl şiddetli yağışlarla birlikte oluşan sel sularının doldurduğu dere yatağı nedeniyle ikiye bölündü. Bu nedenle köydeki çocukların bir bölümü okula gidemedi. Köylüler, Kuruca Dağı'ndan gelen sel sularına DSİ tarafından başka bir yön verilerek ıslah edilmesini istedi.

Karakoçan'a 12 kilometre mesafede bulunan 60 haneli 375 nüfuslu Kuruca Dağı eteğindeki Kulundere köylüleri, her yıl aynı sorun ile karşılaştıklarını söyledi. Özellikle ilkbahar mevsiminde artan yağmurla birlikte oluşan ve Kuruca Dağı'ndan gelen sel sularının dere yatağını doldurarak köyü böldüğünü belirten köylüler, derenin taşması nedeniyle sel sularının zaman zaman evlerini ve ahırlarını da bastığını,  sular çekilinceye kadar köyün bir bölümündeki çocukların okula gidemediğini söyledi. Köy Muhtarı Aydın Doğan, her ilkbahar mevsiminde aynı sorunla karşılaştıklarını belirterek, her yıl yetkililere bu sorunu aktarmalarına rağmen herhangi bir önlem alınmadığını kaydetti. Muhtar Doğan, şunları söyledi:

"Her yıl aynı sorunu yaşıyoruz. Yağmurların arttığı ilkbaharla birlikte Kuruca Dağı'ndan gelen sel sularının yönü köyümüzden geçiyor. Köyün içinde bulunan dere yatağı sel sularıyla dolunca köy adeta ikiye bölünüyor. Bu suları aşamayan çocukların bir bölümü okula gidemiyor. Her yıl defelerca yetkilelere durumu izah etmemize ve yardımcı olmalarını istememize rağmen herhangi bir önlem alınmıyor. Dere sel sularıyla dolunca hastalarımız da mağdur oluyor. Derenin üzerine ağaçlarla köprü yapmaya çalışıyoruz ancak, sel suları yükseldiğinde onu da yıkıyor. Sorunlarımızın çözülmesi için yetkililerin duyarlılık göstermesini bekliyoruz. DSİ'nin Kuruca Dağı'ndan gelen sel sularının yönünü değiştirerek köyü bölen dereyi ıslah etmesini istiyoruz." - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sel Köyü İkiye Böldü, Çocuklar Okula Gidemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement