Sel Sularıyla Gelen Odunlar, Yakacak Sıkıntısı Çeken Vatandaş İçin Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Sel Sularıyla Gelen Odunlar, Yakacak Sıkıntısı Çeken Vatandaş İçin Umut Oldu

Kastamonu’da sel sularıyla gelen odunlar, soğuk havalarda yakacak sıkıntısı çeken vatandaşlar için fırsata dönüştü.

08.02.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da sel sularıyla gelen odunlar, soğuk havalarda yakacak sıkıntısı çeken vatandaşlar için fırsata dönüştü.

Kastamonu'da ihtiyaç sahibi aileler, sel sularının sürükleyerek getirdiği odun parçalarını sahilden ve dere kenarlarından toplayarak evlerine götürüyorlar. Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte karların erimesi ve devamında da sağanak yağışlar nedeniyle sel meydana geldi. Sel sularının önüne katıp sürüklediği odun parçaları ise, kış günü yakacak olarak kullanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler için umut ışığı oldu.

İhtiyaç sahibi aileler, kış günü ısınabilmek için denizden ve çaydan odun toplayarak evlerine götürüyor. Sel sularının getirdiği odun ve kütükleri deniz kenarında kendilerini riske atarak toplayan ihtiyaç sahibi aileler, her ne kadar tehlikeli olsa da kış günü ısınmak için mecbur olduklarını belirttiler. İnebolu'nun yanı sıra Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde de iki gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle deniz kenarında ve dere yataklarında aynı manzaralar yaşanıyor. Sel sularıyla birlikte gelen odun ve kütükler ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürürken, aileler birçok tehlikeye rağmen şiddetli dalgalar arasında kışlık yakacaklarını kenara taşımaya çalışıyor. Ayrıca vatandaşlar, topladıkları odunları el arabalarına doldurarak evlerine götürüyor.

"KIŞLIK YAKACAĞIMIZI TOPLUYORUZ"

Denizdeki odun parçalarını toplayan bazı vatandaşlar, dalgalar arasında odun toplamanın tehlikeli olmasını bildikleri halde kışlık yakacak ihtiyaçlarını bu şekilde karşıladıklarını belirterek, mecbur odun topladıklarını söylediler. Sel sularının getirdiği odunları toplamaya çalıştıklarını belirten ihtiyaç sahibi aileler, "Dalgalara karşı odun toplamak tehlikeli ama bu odunu parayla alsak ekonomik gücümüz yetmiyor. Biz de gelen odunları toplayıp kışa hazırlık yapıyoruz hem de denizdeki pisliği toplamış oluyoruz" dedi.

Öte yandan, 2014 yılının Ekim ayı içerisinde yine İnebolu ilçesinde sel sularının getirdiği odunları toplamak için çaya giren Pakize Yılmaz ve eşi Süleyman Yılmaz, bir süre odun topladıktan sonra dalgalara kapılıp denizde kaybolmuştu. Dalgalardan Süleyman Yılmaz kurtulurken, Pakize Yılmaz ise, gözden kaybolmuştu. Dalgaların çekilmesi ve suların durulmasının ardından Pakize Yılmaz, 6 gün sonra ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki İskele Altı mevkisinde balıkçılar tarafından bulunmuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sel Sularıyla Gelen Odunlar, Yakacak Sıkıntısı Çeken Vatandaş İçin Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement