Selahattin Demirtaş: Bu Tarafına Pkk, Bu Tarafına da Pyd'yi Alsaydınız Musul'da Bu Duruma... - Son Dakika
Güncel

Selahattin Demirtaş: Bu Tarafına Pkk, Bu Tarafına da Pyd'yi Alsaydınız Musul'da Bu Duruma...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Musul operasyonunda Türkiye'nin yer almak istemesine ilişkin açıklamalarının 'içler acısı bir durum' diye niteleyerek "Çözüm masasını devirmeseydiniz, iç barışı sağlasaydınız, bir tarafında IŞİD, diğer tarafa El-Nusra'yı alacağınıza bu tarafına PYD'yi bu tarafına PKK'yı alsaydınız, akıllı olsaydınız. Sizde biraz aklınızı kullansaydınız, Kürtleri yanınıza alsaydınız şu-bu partiyi değil. Bölgede güven veren bir ülkeye dönüşecektir.

18.10.2016 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Musul operasyonunda Türkiye'nin yer almak istemesine ilişkin açıklamalarının 'içler acısı bir durum' diye niteleyerek "Çözüm masasını devirmeseydiniz, iç barışı sağlasaydınız, bir tarafında IŞİD, diğer tarafa El-Nusra'yı alacağınıza bu tarafına PYD'yi bu tarafına PKK'yı alsaydınız, akıllı olsaydınız. Sizde biraz aklınızı kullansaydınız, Kürtleri yanınıza alsaydınız şu-bu partiyi değil. Bölgede güven veren bir ülkeye dönüşecektir. Kürdün uzattığı barış elini havada bırakmak yerine ırkçılık yerine rotayı demokrasiden yana kırsaydınız Musul'da düştüğünüz bu duruma düşmezdiniz. "dedi.

HDP EŞ Genel Başkanı Selahaatin Demirtaş partisinin grup toplantısında konuştu. Demirtaş Musul operasyonunda çok sayıda insanın öleceğini belirterek "Musul operasyonu başladı demek insanların ölümü demek. Çok sayıda insan ölecek bu operasyonda. Musul halklarının, yanında sahiplerinin yanındayız.Türkiye bölgenin sıradan bir ülkesi değildir. Suriye, Mısır, Ürdün, Irak ile ilgili tabi ki politika üretmek durumundadır. Dünya üzerinde de Türkiye önemli bir devlet ve bu devletin Ortadoğu yangın yerine dönmüşken sessiz kalması düşünülemez. Bizim karşı olduğumuz şey 14 yıldır burnunun ucunu göremeyen dış politikadır. Sende karışacaksın, karışmalısın da fakat böyle rezil bir dış politikayla olmaz. 14 yıldır bunu anlamadınız. Hala yapılan açıklamalara bakın 'Musul bizimdir'. Ortadoğu'yu kan gölüne çevren temel hata ırkçılık, mezhepçiliktir" diye konuştu.

"BU TARAFINA PKK'YI BU TARAFINA PYD'Yİ ALSAYDINIZ, AKILLI OLSAYDINIZ"

Demirtaş, Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde Türkiye'yi dışlayan ve denklem dışı bırakan bir hatta çektiğini savunarak şöyle devam etti: "İç politikada da dış politikada asıl gazı veren saraydaki zattır. Bu hatalarından ders çıkardı mı, hayır. Sen Musul'da 'sahada da masada da olacağım' derken ikisine de kaybettiğini itiraf etmeye korkuyorsun aslında. Musul operasyonu başladığı günden bu yana 'bizde olmalıyız' demesi içler acısı bir durumdur. Türkiye'yi düşüreceğiniz hal bu muydu.İttifakı El Nusra ve IŞİD ile yaptınız. Bunlarla olanlarla dünyada kimse iş yapmaz artık. IŞİD destekçisi bir terör hükümeti olarak görüyor dünya. Çözüm masasını devirmeseydiniz, iç barışı sağlasaydınız, bir tarafında IŞİD, diğer tarafa El-Nusra'yı alacağınıza bu tarafına PYD'yi bu tarafına PKK'yı alsaydınız, akıllı olsaydınız. Sizde biraz aklınızı kullansaydınız, Kürtleri yanınıza alsaydınız şu-bu partiyi değil. Bölgede güven veren bir ülkeye dönüşecektir. Kürdün uzattığı barış elini havada bırakmak yerine ırkçılık yerine rotayı demokrasiden yana kırsaydınız Musul'da düştüğünüz bu duruma düşmezdiniz."

"SEN ÖNCE ANTEP'İ IŞİD'DEN TEMİZLE SONRA GEL MUSUL'U TEMİZLE"

Musul konusunda 'a,b,c planları'nın kamuoyunu yönlendirmekten başka bir şey olmadığını iddia eden Demirtaş şöyle konuştu: "Atı alan Üsküdar'ı geçmiş. Sen önce Antep' i IŞİD'den temizle de sonra gel Musul'u temizle IŞİD'den. Antep' in bazı mahallerini IŞİD'e teslim etmişsin, devlet giremiyor bile. Numan Kurtulmuş, 'Musul'u Musullular yönetsin' diyor. Sen öyle diyorsun da Şırnak'ı, Nusaybin'i, Cizre'yi seçilenler yönetmesine izin vermiyorsun. Kendi yurttaşını yönetme hakkına güven duy da sonra ahkam kes. Ciddiyetleri yok. Hiç kimse bunları ciddi politika söylemi olarak algılamıyor. Ortadoğu halklarıyla bağı uran tek parti HDP. Aklı olan hükümet HDP ile kuracağı bağla Ortadoğu'ya açılır."

"SİYASİ KRİZ ÇIKAR DİYE DARBENİN SİYAS AYAĞINA DOKUNMUYORLAR"

Demirtaş, 15 Temmuz darbe girişiminden haberdar olan 80-90 civarında milletvekili olduğu söylentilerinin konuşulduğuna dikkati çekerek şöyle dedi: "Bu vekillerin çoğu AKP grubundaymış. Kaç AKP'li milletvekili Bunlar kimlerdir, kaç AKP'li milletvekili darbeden haberdardır, darbecidir? Darbe araştırma komisyonuna FETÖ'cü milletvekili koymuşlar. Hesap erken seçime gidilecek, bunlar aday yapılmayacak, tasfiye edilecek ve tutuklanacak. Şimdi siyasi kriz çıkar diye darbenin siyasi ayağına dokunmuyorlar. Ama bizim belediye başkanlarımıza dokunuyorlar. "

"İLLA BAŞKAN OLACAKSAN DEVLET BAHÇELİ'YE BAŞKAN OL"

Başkanlık tartışmalarına da değinen Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu anda kullanamadığın hangi yetki var ki başkan olunca kullanacaksın. İlle bir devlete başkan olacaksan Devlet Bahçeli'ye başkan ol. O da çok istiyor zaten. Anlamışsınız zaten devlerin başkanı olsun. Sen başkanlık hevesini al, öbürü de başkanım diye böbürlenip dursun ılık hevesini al öbürü de başkanım diye böbürlenip dursun." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selahattin Demirtaş: Bu Tarafına Pkk, Bu Tarafına da Pyd'yi Alsaydınız Musul'da Bu Duruma... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement