Selahattin Demirtaş'ın Makam Aracına Silahlı Saldırı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Selahattin Demirtaş'ın Makam Aracına Silahlı Saldırı Yapıldı

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın makam aracına kendisinin de içinde bulunduğu sırada akşam saatlerinde suikast girişiminde bulunuldu.

22.11.2015 23:13  Güncelleme: 01:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın makam aracına silahlı saldırı düzenlendiği öğrenildi. Demirtaş, araçtan indiklerinde mermi izini gördüklerini belirtti.

ARKA CAMIN KAFA HİZASINDA MERMİ İZİ TESPİT EDİLDİ

ANF'ye bilgi veren Demirtaş "Makam aracının kurşungeçirmez arka camının kafa hizasında mermi izi tespit edildi" dedi.

Sesi fark etmediklerini söyleyen Demirtaş, araçtan indiklerinde korumaların mermi izini gördüğünü belirtti.

MERMİ ÇEKİRDEĞİ RASTLANMADI

Demirtaş aracın emniyet müdürlüğü kriminal laboratuvarına götürüldüğünü, incelemeler yapıldığını da vurgulayarak, mermi çekirdeğine rastlanmadığını da söyledi.

"ÖLÜM ALLAH'IN EMRİ" MESAJI

Bu arada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal paylaşım sitesi twitter'dan da Kürtçe "Mirin bi emrê Xwedê ye" ("Ölüm Allah'ın emri") mesajını paylaştı. Demirtaş'ın bu sözleri, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Demirtaş Twitter'da son olarak 12 Kasım 2015'te Silvan'a giden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın başına biber gazı kapsülü isabet etmesini "Figen Yüksekdağ'ın fönü bozuldu" başlığıyla haberleştiren Yeni Akit'in tweetini alıntılayarak "İt ürür, kervan yürür" mesajını paylaşmıştı.

Daha sonra sinüzit ameliyatı geçiren Demirtaş, TBMM'de 17 Kasım'da düzenlenen yemin törenine katılamamıştı. Demirtaş, bugün (22 Kasım 2015) Meclis Başkanlığı seçimine de katılmadı.

Son olarak 20 Kasım'da büyükelçilerle bir araya geldiği yemekte kameraların karşısına çıkan Demirtaş, bugün saat 22:15'te Twitter'dan "Mirin bi emrê Xwedê ye" (Ölüm Allah'ın emri) mesajını paylaştı.

REUTERS ABONELERİNE DUYURDU

Reuters de HDP'ye dayandırdığı haberinde partinin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a bir suikast girişiminde bulunulduğunu ve Demirtaş'ın saldırıdan yara almadan kurtulduğunu duyurdu.

POLİS KAMERALARI İNCELİYOR

Diyarbakır polisi, araçtaki ilk incelemeden sonra HDP'lilere taşın zırhlı camda öyle bir iz bırakmayacağını, kurşun olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada Demirtaş'la görüştüklerini ve polisin, incelemeye alınan aracın geçiş güzergahındaki kameraların kayıtlarını incelemeye aldığını söyledi.

PARK YERİNDE GÖZDAĞI İÇİN OLABİLİR

HDP ve polis yetkilileri, aracın daha önce park halindeyken de gözdağı için hedef alınmış olabileceğine dikkat çektiler. Korumaların Demirtaş'ı almak için yola çıkmadan önce camda izin olup olmadığını fark etmediği öğrenildi.

YÜKSEKDAĞ SUİKAST İDDİASINDA BULUNMUŞTU

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 23 Ekim'de seçim çalışmaları için gittiği Siirt'te suikast iddiasında bulunmuştu. Yüksekdağ, "Türkiye artık hiç güvenli bir ülke değil. Bunun sorumlusu da siyasi iktidar. Suruç'ta, Diyarbakır'da, Ankara'da yaşanan katliamlarda Türkiye'deki siyasi iktidarın, katliam şebekeleriyle geliştirdiği işbirliğinin ürünü ve sonucudur. HDP de bu saldırı odaklarının hedef tahtasına yerleştirildi. Bana ve Selahattin Demirtaş'a yönelik suikast planlamaları olduğu bilgisi var" demişti. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken imzasıyla 5 Ağustos'ta İçişleri Bakanlığı'na gönderilen dilekçede de "Tarafımıza ulaşan kesine yakın bilgilere göre, Suriye'den IŞİD'e bağlı bir timin Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş'a suikast için Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenilmiştir. Kişilerin eşkalleriyle ilgili bilgimiz bulunmamaktadır. Bu konuda gereğinin yapılmasını arz ve rica ederiz" ifadeleri yer almıştı.

Selahattin Demirtaş\'ın Makam Aracına Silahlı Saldırı Yapıldı

Son Dakika Güncel Selahattin Demirtaş'ın Makam Aracına Silahlı Saldırı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (308)

  • Aslan aslandır: Kendisi yapmış şov yapacakya 78 65 Yanıtla
  • SON SAMURAY: TÜHYA GEBERMEMİŞ Mİ 44 96 Yanıtla
  • ANAP lı: Geçmiş olsun Sn Demirtaş 77 52 Yanıtla
  • BÖYLEDE OLMAZKI GARDAŞ: TELEF OLMASINI ISTEMEM AMA OLURSADA UZULMEM 53 51 Yanıtla
  • Akili olun: Demirtasin Cani Bizim canimiz, ona bisey olsaydi, bu Bizim elimize Silah birkmaktir ve öldürmedimiz fasist birakmamak demektir o Yüzden akili olun 42 50 Yanıtla yuhhhh: de hadi seni tutan mi var? ama gelince kaciyosunuz. cizre silvan sur nusaybin yuksekova geldik yoktunuz kizlar 1 1
  • Misebinerangin: Allah tan bir şey olmamış olsaydı sonuçları çok ağır olacaktı. 42 45 Yanıtla
  • Amedli: Geçmiş olsun sen yasamalisin cunku Kürtlerin evladisin siyaseti en iyi anlatansin hemde butun durustlugunce kim yaptiysa elleri kirilsin 30 55 Yanıtla
  • Mardin: Selo başkana bişi olursa kül olursun tc 33 52 Yanıtla Silvanli Rojda: Sözde önder kcindan kan alıyorlar cezaevinde ama tc dimdik ayakta pkk itleri ise mağara da fare gibi 4 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement