Selahattin Demirtaş Mutki'de Partililerle Buluştu - Son Dakika
Politika

Selahattin Demirtaş Mutki'de Partililerle Buluştu

Selahattin Demirtaş Mutki\'de Partililerle Buluştu

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bitlis merkezdeki mitinginden sonra Mutki ilçesinde partililere hitap etti.

24.03.2014 22:35  Güncelleme: 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Partisinin seçim çalışmalarına destek amacıyla Bitlis'e gelen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bitlis merkezdeki mitinginden sonra Mutki ilçesinde partililere hitap etti.

Mutki meydanında toplanan partililere seslenen Selahattin Demirtaş, "30 Mart yerel seçimlerine hazırlık çerçevesinde barış turlarımız bugün Bitlis'teydi ve buradaki siz değerli kardeşlerimize bir selam vermeden geçmek çok büyük bir eksiklik olurdu. İnşallah önümüzdeki 5 gün süresince yapacağımız çalışmalarla, bugüne kadar büyük emek ve fedakarlıklarla getirdiğimiz noktada, artık Mutki'yi de bir BDP belediyesine kavuşturacağız. Biraz daha sabredeceğiz, biraz daha çalışacağız ve önümüzdeki Pazar akşamı artık burada gerçek bir halk demokrasisi, gerçek bir şeffaf belediyecilik, dürüst belediyecilik kazanmış olacağız" dedi.

"MUTKİ TÜRKİYE'NİN EN GERİ KALMIŞ İLÇELERİ ARASINDA"

Mutki ilçesinin Türkiye'nin en geri kalmış üç ilçesi arasında yer aldığını ifade eden Demirtaş, "Türkiye'nin en yoksun, en geri kalmış üç ilçesi. Yani Türkiye'de 872 tane ilçe var. En geri kalmış olan ilçe Bahçesaray, ondan sonra Mutki ve Hizan'dır. Biz bu kaderi değiştirmek için geliyoruz. Siz Ankara'nın gözünden uzak olabilirsiniz ama bizim gönlümüzden uzakta olmayacaksınız. Biz bunu burada politikalarımızla göstereceğiz" diye konuştu.

"MUTKİ'Yİ KONTRGERİLLA VE JİTEM'İN MERKEZİ YAPTILAR"

"Mutki'yi kontrgerilla ve Jitem'in merkezi yaptılar. Bölge üssü yaptılar" diyen Demirtaş, "Biliyorsunuz, her türlü kirli işleri, cinayetleri, faili meçhulleri, adam kaçırmaları, işkenceleri burada, Mutki merkezinde yaptılar. Yıllarca burada korkusuz nefes almanızı bile engellediler. Öylesine ki Mutki'nin insandan arındırılması, buraların insansızlaşması, terk etmesi, göç etmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ama Mutki halkı, kendi onuruna sahip çıktı. Geleceğine sahip çıktı. O zor günlerinde dik durmayı başararak. Onurlu durmayı başararak. Direnerek Jitem'ini de, kontrgerillasını da tarihe gömdü, şimdi meydanda bir tek Mutki halkı kaldı. Bu nedenle biz sizlerle gurur duyuyoruz. Asıl biz sizlerle onur duyuyoruz. Kim ki mazluma zulüm yapmışsa, haksızlık yapmışsa, bu dünyada da, öbür dünyada da, bunların hesabı sorulacak. O günler inşallah geride kaldı" şeklinde konuştu.

Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: "Bizler burada asla halkımızı yalnız bırakmayacağız. 30 Mart'tan önce de, 30 Mart'tan sonra da, sizler belediyeyi kazandıktan sonra da burayı, Mutki'yi yalnız bırakmayacağız. Sadece Mutki Belediyesi hizmet etmeyecek size, inşallah Bitlis Belediyesi de BDP'li olacak, onlar da Mutki'ye yardım edecek. Muş, Van, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Şanlıurfa Belediyesi, bunların hepsi el birliğiyle birbirlerine destek olacak." - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Selahattin Demirtaş Mutki'de Partililerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement