Selahattin Demirtaş: Saldırılar Katliam Girişimiydi - Son Dakika
Güncel

Selahattin Demirtaş: Saldırılar Katliam Girişimiydi

Demirtaş, HDP'nin Adana ve Mersin bürosuna yapılan saldırılar sonrası Mersin mitinginde konuştu: Saldırılar sokağa korku salmak için yapıldı. Katliam hedeflediler.

18.05.2015 18:25  Güncelleme: 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün sabah saatlerinde HDP'nin Adana ve Mersin bürosunda eş zamanlı olarak bombalar patladı. Şans eseri can kaybının yaşanmadığı patlama sonrası HDP Lideri Selahattin Demirtaş, Mersin mitinginde konuştu. Demirtaş, "Bugünkü saldırılar büyük bir katliam girişimiydi. 'Allah korudu' diyorum Allah izin vermeyince olmuyor. Allah korudu, bugün Adana ve Mersin'den çok sayıda cenaze çıkmadı. Hedefleri buydu; Türk'ü Kürt'e, Kürt'ü Türk'e düşman edebilmek." dedi.

İşte Demirtaş'ın konuşmasından satır başları:

"Öncelikle tüm arkadaşlarımıza çok geçmiş olsun diyoruz. Bugüne kadar 67 saldırı yaşandı. Bakın en önemlisi Ağrı idi. Ağrı'da askerleri ölüme sürdüler. Orada amaçladıkları şey büyük bir öfke dalgası yaratmaktı. HDP'ye öfke yöneltmek istediler. Ama amaçladıklarını yapamadılar.

"KATLİAM GİRİŞİMİYDİ"

Bugün de Mersin ve Adana hedef alındı. Bakın zaman ve yerlerine dikkat edelim. Her sabah bizim parti yöneticilerimiz ve adaylarımız o saatte toplantı yapar. Bugün Allah korudu, Allah izin vermedi bugün o bürolardan cenaze çıkmadı. Buralarda katliam hedeflediler. Sokakta korkuyu sağlamak için yapıldı saldırılar.

"HEDEFLEDİKLERİ PROVOKASYON"

Bakın buradan partililerimize, partimiz için gönüllü olarak çalışanlara sesleniyorum. Sokaklarda AKP ya da başka bir partiden gördüklerinize sakın ama sakın öfke ile bakmayın. Sevgi ile bakın. Onların hedefledikleri zaten provokasyon. Bu mayanın tutmayacağının göstergesidir bu meydan.

"BENİM CANIM BARIŞTAN DEĞERSİZDİR"

7 Haziran bu ülke için son değil. 8 Haziran'da bu ülkede hepimiz birlikte yaşayacağız. Bakın benim canım barıştan değersizdir. Barış ve kardeşlik yolundan sapmayacağız.

SEÇMENE ÇAĞRI

Mitingden dağılırken sizden dikkat etmenizi istediğim bir şey var. Lütfen hangi partiden olursa olsun seçim çalışması yürüten herkese yürekten selam vererek geçin.

"MESAJI ALDIK: SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ"

Bugün bize mesaj vermek isteyene sesleniyorum. Bugün vermek istediğin mesajı aldık. Aldık ama 'Seni halen başkan yaptırmayacağız'!

Hazinenin anahtarı hırsızlarda o yüzden yoksuluz. Bunun bir çözümü var. Öncelikle ezilenden yana bir ekonomik sistem kurmalıyız. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almalıyız."







Selahattin Demirtaş: Saldırılar Katliam Girişimiydi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Selahattin Demirtaş: Saldırılar Katliam Girişimiydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (178)

  • ŞEMDİNLİLİ ŞEBİP: POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,...POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,....POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,...POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,....POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,...POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,....POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,...POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,....POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,...POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,....POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,...POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,....POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,...POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,....POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,...POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,....POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,...POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,....POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,...POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,....POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,...POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,....POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,...POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,....POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,...POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,....POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,...POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,....POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,...POLİSE MOLATOF TAŞŞ..KAZANAMAZSIN DEMİRTAŞŞŞ,,.... 120 19 Yanıtla
  • Kürt: Oyum asla kanla beslenmis , sözde Kürt halkini savunan ama evladinin daga cikmasina izin vermeyen kürt aileri ölümle tehdit edip hatta öldüren bir terör örgütünün partisine asla vermeyecegim. Yakarim kullanmam yine vermem. 63 16 Yanıtla
  • cemo: Adamsınnn adammm 18 47 Yanıtla
  • BURAK: hadi oradan kendi kendinize yapıyorsunuz bütün bunları 42 19 Yanıtla
  • Hopa: Yemin ederim seninle guru duyuyorum bu sene oyum sana söz weriyorum 27 31 Yanıtla
  • Eski Mhpli: helal başkan allah yardımcın olsun cani günulden kutliyorum seni bize demokrasi bize kardeşliği öğretiyorsun ya o yeter cansın 12 44 Yanıtla
  • VOLKAN: HDP ile Pkk işbirliği içersinde bu tür oyunları yapıp mağdur rolünde oynuyorlar 37 17 Yanıtla
  • BUYUK TURKIYE : HIC TURK MILLETININ UMURUNDA DEGIL INANIN CARSIDA ASKERIMIZE ENSESINE SIKARLARKEN SAVCIMIZI ESININ YANINDA INFAZ EDERKEN BU ASSAGILIKLAR NERELERDEYDILER ONUN ICIN ALLAH ORDUMUZA ASKERIMIZE GUC KUDRET VERSIN 38 15 Yanıtla
  • aysun: Utanıyorum HDP nin biz kürtleri temsil etmesinden 19 34 Yanıtla
  • ilkay: Allah beter etsin inşallah size bu ülkede yaşamak haram 19 28 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.


Advertisement