Selanik'te Başlayan Gelenek Bağcılar'da Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Selanik'te Başlayan Gelenek Bağcılar'da Devam Ediyor

Selanik\'te Başlayan Gelenek Bağcılar\'da Devam Ediyor

Bağcılar mahmutbey Mahallesi'nde ikamet eden Selanik göçmeni ilçe sakinleri "Pilav Günü Geleneği"ni bu yıl da sürdürdü.

13.11.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar mahmutbey Mahallesi'nde ikamet eden Selanik göçmeni ilçe sakinleri "Pilav Günü Geleneği"ni bu yıl da sürdürdü. Kazanlarda pişirilen pilav ve etlerden tadan ilçe sakinleri, Selanik'te başlayan geleneğin 91 yıldır sürdürülmesinden dolayı memnun olduklarını ifade ettiler.

Mahmutbey Selanikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Pilav Günü'ne katılan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Pilav gününe Bağcılar Kaymakamı ve İstanbul Valisi olduğum dönemlerde de mutlaka katılıyordum. Selanik'ten gelerek ilçemize yerleşen Bağcılarlı kardeşlerimle aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı mutluyum" dedi.

Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır da her yıl Mahmutbeylilerle birlikte anlamlı bir geleneği sürdürmenin huzurunu yaşadığını ifade etti. Mahmutbey Mahallesi'nde her yıl Kasım ayının ikinci haftası Perşembe gününün Pilav Günü olarak kutlandığını ifade eden Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin ise belediye olarak katkıda bulunmanın huzurunu yaşadıklarını ifade etti. AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de 121 yıl önce Yunanistan'da başlayan ve 91 yıldır Bağcılar'da yaşatılan Pilav Günü Geleneği'nin önemine vurgu yaptı.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz'ın yanı sıra 10 bine yakın ilçe sakininin katıldığı programda davetlileri Selanikliler Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fuat Sarp ağırladı.

60 BİNE YAKIN İLÇE SAKİNİ KATILDI

Pilav Günü programında öğle namazını müteakip mevlit okutuldu. Ardından davetlilere 2 ton pirinç pilavının yanında 120 koyun ve keçi ile 1 ton dana eti pişirilerek ikram edildi. Pilav ile kavurma etten oluşan menüden tadan ilçe sakinleri atalarının Yunanistan'da başlattıkları geleneğin ilçelerinde yaşamasından dolayı mutluluk duyduklarını belirttiler. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selanik'te Başlayan Gelenek Bağcılar'da Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement