Selçuk, 742. Vuslat Törenlerine Hazır - Son Dakika
Yerel

Selçuk, 742. Vuslat Törenlerine Hazır

Selçuk, 742. Vuslat Törenlerine Hazır

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü, 7-17 Aralık 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri çerçevesinde dört farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak.

04.12.2015 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü, 7-17 Aralık 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri çerçevesinde dört farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Yapılacak etkinlikler ile ilgili tüm hazırlıkların büyük bir özenle tamamlandığını belirten Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ali Temizel, "Bu yıl dört temel başlıkta toplam yedi programla anma etkinliklerine katkıda bulunmayı arzu ediyoruz. Bu yıl yapacağımız etkinliklerde Hz. Mevlana ve Mevlevilik öğretilerinin ülkemizin geçtiği hassas dönemlerde birlik ve beraberliğe ne denli katkılar yapabileceği üzerinde durduk. Ayrıca 3 yıldır eğitim verdiğimiz Yüksek Lisans öğrencilerimizin de bilimsel faaliyetlerde yer almasını sağlayarak akademik hayata alışmalarını ve katkılarda bulunmasını sağlayacağız" dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, "On yıldan bu yana Şeb-i Arus etkinliklerine büyük özenle hazırlanan Selçuk Üniversitesi'nin bu yıl çok farklı bir pencereden bakarak, bir arada kardeşçe yaşabilme kültürünü dostluk ve sevginin ne denli önemli olduğunu manevi değerlerimizin bizlere bıraktığı bu yoldan ilerlememiz halinde birçok sorunu ortadan kaldırabileceğini vurgulamak istedik. Bizler de bu kutlu yolun hizmetkarlığını her zaman yapmaya hazır olduğumuzu söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Yapılacak etkinliklerin faydalı olmasını diliyor tüm akademisyenlerimizi, öğrencilerimizi ve halkımızı programlarımıza davet ediyorum" diye konuştu.

Bu yıl 9 ve 11 Aralık 2015 tarihlerinde ikincisi düzenlenecek konferanslarda Konya Merkezde bulunan Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Meram Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi, ve Karatay Türk Telekom Sosyal Bilimler Liselerin de konferanslar verilecek. Enstitünün Mevlana ve Mevlevilik Araştırmaları Ana Bilim Dalında eğitim gören Yüksek Lisans programı öğrencileri tarafından verilecek konferanslarda Hz. Mevlana'nın hayatı ve öğretileri anlatılacak. Konferanslar geleceğimizin teminatı gençlerimize Hz. Mevlana'yı doğru bir şekilde anlatma ve faydalanmalarını sağlamak amacını taşımaktadır.

"BİRLİKTELİK KÜLTÜRÜ VE HZ. MEVALANA" PANELİ

Panel başkanlığını Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Gür'ün yapacağı programda, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altuntaş, İlahiyat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilaver Gürer, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sevgi ve Trakya Üniversitesi Balkan Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç Dr Rıdvan Canım konuşmalarıyla katkıda bulunacak. Hz. Mevlana'nın düşüncesinin birliktelik kültürüne yapacağı katkılarının anlatılacağı panel, 8 Aralık 2015 salı günü S.Ü. Süleyman Demirel Kültür Merkezinde saat 14.00-16.00 arası düzenlenecek.

MEVLANA VE MEVLEVİLİK KONFERANSLARI

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek konferanslar kapsamında ilk olarak, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuri Şimşekler Diş Hekimliği Fakültesi'nde 9 Aralık 2015 çarşamba günü saat 15.30'da "Hz. Mevlana Öğretileri ile Bir arada Yaşam Kültürü" başlıklı konuşmasıyla akademisyen, öğrenci ve fakülte çalışanlarına sunum yapacak.

Ardından, Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Şafak'ın konuşmacı olarak katılımı ile 10 Aralık Perşembe saat 13.30 da Sarayönü Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda 'Hz. Mevlana'da Birlik ve Kardeşlik' başlıklı konferans gerçekleştirilecektir.

Gönlümüzdeki Mevlana Söyleşileri

Geleneksel olarak beş yıldır aralıksız sürdürülen ve altıncısını düzenlenecek olan Gönlümüzdeki Mevlana Söyleşilerine bu yıl Konya'da bulunan beş üniversitenin rektörleri katılıyor. Moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in yapacağı programda Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, Hz. Mevlana'ya bilim dünyasının bakışını ve etkileri ile ilgili düşüncelerini dinleyicilerle paylaşacak. Program 16 Aralık 2015 çarşamba günü Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt salonunda saat 14.00'da gerçekleştirilecek. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk, 742. Vuslat Törenlerine Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement