Selçuk - İzmir Etabı Mark Cavendısh'in - Son Dakika
Spor

Selçuk - İzmir Etabı Mark Cavendısh'in

Selçuk - İzmir Etabı Mark Cavendısh\'in

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (TUR 2015) 166 kilometrelik Selçuk-İzmir etabını Etixx Ouick Step Takımı’ndan Mark Cavendish 3 saat 59 dakika 50 saniye ile kazandı.

02.05.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2015) 166 kilometrelik Selçuk- İzmir etabını Etixx Ouick Step Takımı'ndan Mark Cavendish 3 saat 59 dakika 50 saniye ile kazandı. 26 Nisan'da Alanya'dan verilen startla başlayan ve sekiz etaptan oluşan TUR, yarın koşulacak 124 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile sona erecek. Genel Ferdi Klasmanda Birinciliğini koruyan Lampre-Meride Takımı'nın sporcusu Kristijan Durasek İstanbul-İstanbul etabında da Turkuaz mayoyu giyecek.

CCC Sprandi Polkowice Takımı'dan Nikolay Mihaylov ile Lukasz Owsian'ın start alanına gelmemesi nedeniyle 154 sporcu Selçuk - İzmir etabına başladı. Henüz 5. kilometre kat edilmişti ki birkaç cılız atak görüldü ancak ana grup bu sporcuları yakaladı. 10 ve 15. kilometreler toplu geçildi. 17. kilometreden sonra ilk ciddi atak geldi. Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean de Bie, Astana'dan Valerio Agnoli ile Torku Şekerspor'dan Muhammet Atalay ana grupla arasını 2 dakika kadar açtı. 25. kilometre bu şekilde geride kalırken, ana grubun düşük temposundan istifade eden öndeki üçlü bir anda zaman farkını 6 dakika 20 saniyeye çıkardı. 43. kilometre geçilirken zaman farkı biraz daha açıldı ve 6 dakika 35 saniyeye çıktı.

ETABIN İLK TIRMANIŞ PRİMİ

52. kilometre geçilirken etabın ilk tırmanış primi gerçekleşti. THY'nin sponsorluğundaki Karabel Dağ'ı tırmanış primi (KOM) sonuçları şu şekilde belirlendi:

1- Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean de Bie, 2- Torku Şekerspor'dan Muhammet Atalay, 3- Astana'dan Valerio Agnoli.

SPRİNT PRİMİ SONUÇLARI

62. kilometre kat edilirken etabın Kemalpaşa'da gerçekleşen Salcano sponsorluğundaki sprint primi sonuçları şu şekilde sonuçlandı:

1 Astana'dan Valerio Agnoli, 2- Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean de Bie, 3- Torku Şekerspor'dan Muhammet Atalay. Sütçüler Kavşağı'ndaki dönüşte öndeki üçlünün liderliği devam etti. 72. kilometre geçilirken yeni zaman farkı 5 dakika 37 saniye olarak ölçüldü.

DÜŞTÜ KALKTI DEVAM ETTİ

Armutlu kavşağı geçilirken Lampre - Merida takımından XU Gang bir anda dengesini kaybedip düştü. Ancak kısa bir süre sonra tekrar yarışa devam etti. Öndeki üçlünün ana grupla yeni zaman farkı ise bu esnada 7 dakikanın biraz üstüne çıkmıştı.

TALİHSİZ KAZA

95. kilometre geçilirken bariyer dibinden giden Torku Şekerspor'lu Sergiy Grechyn bir anda yere düştü. Yüzünden ve vücudunun muhtelif yerlerinden yaralanan Sergiy'e anında müdahale edildi. Ambulansa alınan Torku Şekersporlu sporcu hastaneye kaldırıldı. Kaçış grubuyla yeni zaman farkı 5 dakika 48 saniye olarak belirtildi. Bu da ana grubunun hızlandığını gösteriyordu. 109'uncu kilometrede farka biraz daha azaldı 4 dakika 25 saniyeye indi.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ ATALAY'IN

125. kilometrede Vestel'in sponsorluğunda gerçekleşen Türkiye Güzellikleri primi Torku Şekersporlu Muhammet Atalay'ın üstünlüğü ile geçildi. İkinciliği Astana'dan Valerio Agnoli, üçüncülüğü de Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean de Bie elde etti.

ETABIN İKİNCİ TIRMANIŞ PRİMİ

137. kilometredeki Sabuncubeli rampası çıkılırken etabın THY sponsorluğundaki son tırmanış primi gerçekleşti. Sonuçlar şu şekilde açıklandı:

1- Colombia'dan Alex Ardıla Cano, 2- Lotto Soudal'dan Thomas de Gendt, 3-Polkowice'den Davide Rebellin. 4- MTN Qhubeka'dan Serge Pauwels, 4-Wanty Groupe-Gobert'ten Mirko Selvaggi.

FİNİŞ ALANINDA BÜYÜK KALABALIK

Prim kapısı geçildikten sonra grup üçe ayrıldı. Öndeki kaçış grubunda Polkowice'den Davide Rebellin, Lotto Soudal'dan Thomas de Gendt, MTN –Qhubeka'dan Serge Pauwels ve Colombia'dan Alex Ardila Cano'dan oluştu. Ancak fazla gidemediler. Bisikletçiler İzmir içinde ilerlerken binlerce sporsever de Karşıyaka'daki finiş alanını hınca hınç doldurmuş merakla kimin birinci geleceğine tanıklık ediyordu. Gerçekten bu büyük kalabalığa hitap eden büyük bir finiş daha gerçekleşti.

MÜTHİŞ FİNİŞ

Bisikletçiler son kilometrelere yine toplu bir giriş yaptı. Grupta yer alan sprinterler son ataklarını yapabilmek için genellikle ana grubun ortasında yer bulmaya çalışıyorlardı. ve beklenen oldu, saklana saklana gelen Etixx Ouick Step Takımı'nın Britanyalı sporcusu Mark Cavendish etabın birincisi oldu.

TUR YARIN SONA ERECEK

Yarın saat 10.00'da Sultanahmet Meydanı'ndan verilecek startla bisikletçiler Sahil Yolu'nu kullanarak Sirkeci, Eminönü, Kabataş, Beşiktaş güzergahından Barbaros Bulvarı'na ulaşacak buradan köprü sapağına girerek Boğaziçi Köprüsü'nden geçecekler. Köprü geçildikten sonra Altunizade Kavşağından dönüş yaparak tekrar Boğaz Köprüsü'ne girecekler. Bisikletçiler geldikleri yoldan dönüş yaparak Atatürk Köprüsü'ne ulaşıp buradan Bozdoğan Kemerini geride bırakıp Kumkapı istikametinden Sahil Yolu'na girecek ve Çatladıkapı'dan geçerek At Meydanı'ndaki finiş alanına ulaşacaklar. Bu nedenle İstanbul'da saat 09.30'dan itibaren bazı yollar aralıklı olarak trafiğe kapatılmış olacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Selçuk - İzmir Etabı Mark Cavendısh'in - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
    15:31 Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, kütüphanelerin bilgi kaynağı olduğunu vurguladı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

  • Ricardo Quaresma Beşiktaş'ta emeklilik hayali kuruyor
    15:26 Ricardo Quaresma Beşiktaş'ta emeklilik hayali kuruyor

    Beşiktaş'ın eski yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma, Canal 11'e verdiği röportajda emekliliğe dair konuştu. Şu anda kulüpsüz olan Portekizli oyuncu, kariyerini Porto, Beşiktaş veya Sporting'de bitirmek istediğini söyledi. Beşiktaş kariyerinde 227 maça çıkan Quaresma, 38 gol ve 77 asistlik performans sergiledi.

  • Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi
    15:23 Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi

    İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, Azerbaycan'ın Şuşa şehri 2024 yılı için 'İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti' olarak belirlendi. Protokol kapsamında, bilim, kültür, spor, girişimcilik, eğitim gibi alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve Şuşa'nın mücadelesi dünya gençliğine tanıtılacak.

  • Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın yapılacak
    14:57 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın yapılacak

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın oynanacak. Maç programı şu şekildedir: Trabzonspor-Ataşehir Belediyespor, Amed Sportif Faaliyetler-Bitexen Adana İdmanyurduspor, Galatasaray Petrol Ofisi-Hakkarigücüspor, Fatih Vatanspor-Karadeniz Ereğli Belediyespor, Beşiktaş JK United Payment-Fenerbahçe Petrol Ofisi, Beylerbeyi-Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, Wulfz Fatih Karagümrük-Bitexen 1207 Antalyaspor, Doğuş Gold Gaziantep Asyaspor-ALG Spor.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Eryaman Spor Köyü'nün 1. etabında çalışmalarını sürdürüyor
    14:46 Ankara Büyükşehir Belediyesi Eryaman Spor Köyü'nün 1. etabında çalışmalarını sürdürüyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut'un Eryaman Mahallesi'ne kazandırılacak 'Spor Köyü'nün 1. etabında çalışmalarını aralıksız sürdürürken, yapımını tamamladığı futbol sahasında düzenlenen gösteri maçına ev sahipliği yaptı. 65 bin metrekarelik alandan oluşan Eryaman Spor Köyü 1. Etap'ta bulunacak alanların ve FIFA Star-1 standartlarındaki profesyonel futbol sahalarının, amatör spor kulüplerine tahsis edilmesi planlanıyor.

  • Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Spor Kulübü İşitme Engelliler Türkiye Voleybol Şampiyonası'nda Şampiyon Oldu
    14:38 Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Spor Kulübü İşitme Engelliler Türkiye Voleybol Şampiyonası'nda Şampiyon Oldu

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Karabük'te düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Voleybol Şampiyonası final maçında Yukatel Pamukkale Sağırlar Spor Kulübünü 3-0 mağlup eden Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Spor Kulübü, şampiyon oldu. Van temsilcisi, Yenimahalle Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk periyodunu 25-20, ikinci ve üçüncü periyodunu da 25-21 kazanarak maçtan 3-0 galip ayrıldı. Şampiyonada dereceye giren oyunculara kupa ve madalyaları, protokol üyeleri tarafından verildi.

  • YTB ve GSB, 2024 Evliya Çelebi Hareketlilik Programlarına başvuruları başlattı
    14:29 YTB ve GSB, 2024 Evliya Çelebi Hareketlilik Programlarına başvuruları başlattı

    Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan 2024 Evliya Çelebi Hareketlilik Programlarına başvurular başladı. Programlar kapsamında yurt dışında yaşayan Türk gençleri için gençlik kampları ve kültür gezileri düzenlenecek. Başvurular 30 Nisan tarihine kadar yapılabilecek.


Advertisement