Selda Bağcan New York ve Londra'ya Uçuyor! - Son Dakika
Kültür Sanat

Selda Bağcan New York ve Londra'ya Uçuyor!

Selda Bağcan New York ve Londra\'ya Uçuyor!

Selda Bağcan; iki dev festivalde sahne almak için New York ve Londra'ya uçuyor!

17.07.2012 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk müziğinin önde gelen isimlerinden Selda Bağcan, New York ve Londra'nın iki çok önemli salonunda konser verecek. Türk müziğini Amerika'da tanıtmak amacıyla organizasyonlar yapan İstanbulive'in NewYork'da düzenlediği müzik şölenine katılacak olan Selda Bağcan; 28 Temmuz 2012, Cumartesi akşamı saat 21:00'de Lincoln Center Out Of Doors'da konser verecek. Bağcan; 2012 Londra Olimpiyatları kapsamında gerçekleşecek "Meltdown Festival at the Southbank Centre"da ise 02 Ağustos 2012, Perşembe akşamı saat 19:30'da Londra'da Queen Elizabeth Hall'da konser verecek.

New York basınında "Türk Woodstock" diye adlandırılan İstanbulive, 4. yıl coşkusunu muhteşem bir müzik şöleni ile kutlamaya hazırlanıyor. 28 Temmuz 2012, Cumartesi günü Lincoln Centre'da kutlamaya hazırlandığı programının bu yılki konuğu Selda Bağcan oldu. Türk müziğini Amerika'da tanıtmak amacıyla 2009 yılında çalışmalara başlayan İstanbulive son üç senede toplam 18.000'den fazla seyircinin katılımıyla Central Park'ta New Yorklulara benzersiz bir müzik şöleni yaşattı.

Türk pop müziğinin yanında rock, dans, caz, halk ve yöresel müziklerin de yer aldığı festivalin bu seneki adresi Amerika'nın en prestijli festivallerinden "Lincoln Center Out Of Doors" olacak. Ücretsiz gerçekleşecek festivalde Türkiye'nin önemli ses sanatçısı ve yorumcusu Selda Bağcan akşam saat 21:00'de sahne alacak. Müzikseverler, aynı gece başarılı saksafon ustası İlhan Erşahin ve klarnetini adeta konuşturan Hüsnü Şenlendirici'nin de performanslarını izleyebilecekler.

Geniş bir hayran kitlesi olan Bağcan; "Lincoln Center Out Of Doors" konserinin hemen ardından rotasını New York'tan Londra'ya çeviriyor. Sanatçı, Antony and the Johnsons''tan Antony Hegarty'nin sanat danışmanlığını yaptığı, 2012 Londra Olimpiyatları kapsamında gerçekleşecek "Meltdown Festival at the Southbank Centre"da konser verecek.

1993 yılından beri Nick Cave, John Peel, Laurine Anderson, Patti Smith, David Bowie ve Ray Davies gibi dünya devlerini ağırlayan "Meltdown Festival at the Southbank Centre"da bu sene Antony Hegarty'in özel isteği üzerine Türkiye'nin Edith Piaf'ı dediği Selda Bağcan da konser veriyor.

2 Ağustos 2012, Perşembe günü saat 19:30'da Londra'da, "Queen Elizabeth Hall"da gerçekleşecek konserde sahne alacak olan Selda Bağcan; bu yıl Türkiye'den katılan tek sanatçı olarak Londra'da sevenleriyle buluşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Selda Bağcan New York ve Londra'ya Uçuyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement