Selde Yıkılan Köprü Türkiye Tarafından İnşa Edildi - Son Dakika
Güncel

Selde Yıkılan Köprü Türkiye Tarafından İnşa Edildi

Bosna Hersek'te Kladany kenti Bratalyeviçi köyünde, geçen yıl yaşanan sel felaketinde yıkılan ve Türkiye hükümetinin yardımıyla yeniden inşa edilen köprü, törenle açıldı.

08.05.2015 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'te Kladany kenti Bratalyeviçi köyünde, geçen yıl yaşanan sel felaketinde yıkılan ve Türkiye hükümetinin yardımıyla yeniden inşa edilen köprü, törenle açıldı.

Kladany Belediye Başkanı Çavkunoviç, burada yaptığı konuşmada köprünün sel felaketi sırasında oldukça zarar gördüğünü ve bugüne kadar kullanılamadığını söyledi. Köprünün yeniden yapılması için Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğine başvurduklarını anlatan Çavkunoviç, desteğinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür etti.

Bosna Hersek'te geçen mayıs ayındaki selde ülkenin büyük bölümü sular altında kalmış ve onlarca yapı da yıkılmıştı. Son 120 yılın en etkili yağışlarıyla nehirlerin taşması sonucu tarım arazileri ve çok sayıda ev su altında kalmıştı. Yüz binlerce kişi evlerinden tahliye edilmişti. Bosna Hersek ve Sırbistan'da olağanüstü hal ilan edilmiş, Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Romanya ve Slovakya'da 80 kişinin ölümüne neden olan afetten 2,5 milyon insan etkilenmişti.

Selden en fazla zarar gören bölgelerden biri olan Kladany kentini ziyaret eden Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, yıkılan Bratalyeviçi köyündeki köprünün yeniden inşası için Türkiye adına 70 bin avro destekte bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Selde Yıkılan Köprü Türkiye Tarafından İnşa Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement