Selendi'de Fen Lisesi Sevinci - Son Dakika
Yerel

Selendi'de Fen Lisesi Sevinci

Selendi\'de Fen Lisesi Sevinci

TEOG sınavının ardından yerleştirmeler sonucunda Selendi’de 35 öğrenci Fen Lisesi, 7 öğrenci Sosyal Bilimler Lisesi’ne yerleşti.

25.08.2015 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEOG sınavının ardından yerleştirmeler sonucunda Selendi'de 35 öğrenci Fen Lisesi, 7 öğrenci Sosyal Bilimler Lisesi'ne yerleşti.

8. sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı. Selendi ilçesinde TEOG sınavına giren 401 öğrenciden 35'i Fen Lisesi, 7'si Sosyal Bilimler Lisesi, 153'ü Anadolu Lisesi, 68'i Anadolu İmam Hatip Lisesi, 104'ü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1'i özel yetenek sınavıyla öğrenci alan Spor Lisesi, 33 öğrenci de Açık Lise'ye yerleşti. Geçen yıl Fen Lisesi kazanan öğrenci sayısı 32 iken, bu yıl sayı 35'e çıktı. Ayrıca Fen Lisesi kazanabilecek puanı alan birçok öğrenci Selendi Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve diğer Anadolu liselerini tercih etti. Bu sonuçlar Selendi'nin eğitimde başarı çıtasının hızla yükselttiğini, Manisa'nın eğitimde en başarılı ilçesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini gösterdi.

Yılardır eğitimin bir numarası olan Demirci'de Selendi'nin 4 katı nüfusa rağmen 45 öğrenci Fen Lisesi'ni kazanırken, onu peşinden takip eden Köprübaşı'nda ise 20 öğrenci Fen Lisesi'ni kazandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, bu başarının öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin, kısaca tüm Selendi'nin olduğunu belirtti. Tokkaş, "Bir takım çevrelerin sürekli karalama ve çamur atma kampanyalarına karşı yılmadan, dürüst bir biçimde çalışarak dedikodulara kulaklarımızı ı tıkadık. Sadece öğrencilerin donatım imkanlarını sağlamada, öğretmenlere verimli ders çalışma ortamı sunmada tüm birimlerimiz ve personelimizle öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yanında olduk. Onları devletimizin bize verdiği imkanlarla buluşturduk. Daha çok teknoloji kullandırdık. Özellikle öğretmen ve diğer personel ihtiyacı olan okullarımıza tüm genel ve yerel dinamikleri harekete geçirerek geçen yıl sadece ilk atamadan 30 öğretmenle Selendimizi buluşturduk. KPSS de Türkiye derecesi yapan öğretmenler ilçemize geldi. Öğretmen açığımızı en asgariye indirdik. Bu yılda sadece il dışı atamadan 44 öğretmenin ilçemize tayini çıkmıştır. Yıllardan beri ücretli öğretmenle çalışan okullarımız kadrolu öğretmenlerle tanışmış ve bunun sonucunda da başarı gelmiştir. Özellikle okullarımızda huzur ortamları oluşturduk. Müdürlerimiz yönetmelik gereği birlikte çalışabilecekleri Müdür Yardımcılarını seçtiler. Bu durum personel diyaloğunu artırdı ve başarıya katkı sağladı. Ayrıca okullarımızı veli ziyaretleri konusunda teşvik ettik. Kurumsallaşmanın önemini anlattık. Velileri de eğitime dahil ettik" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tokkaş, "Bu çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Ancak asıl başarı 2-3 yıl sonra gelecek. Bu yıl 1. sınıfta kadrolu öğretmenden ders alan bir öğrencinin başarısı birkaç yıl sonra görülecektir. İlçe başarısını yükseltmeye katkı sağlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ederim. Onları yetiştiren öğretmenlerimi, idarecilerimizi, okullarımızın ve Milli Eğitimimizin diğer personelini, katkı sağlayan taşıma ve yemek şirketlerini, ve onların en büyük destekçisi velilerimizi tebrik ederim" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selendi'de Fen Lisesi Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement