Selendi'de Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Selendi'de Kurtuluş Coşkusu

Selendi\'de Kurtuluş Coşkusu

Manisa’nın Selendi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93’ncü yılı törenlerle kutlandı.

03.09.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Selendi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'ncü yılı törenlerle kutlandı. Tören öncesi Selendi girişinden Hükümet konağı önüne kadar vatandaşlar ellerindeki Türk Bayraklarıyla terörü lanetlediler.

Kutlamalar, saat 10.30'da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Abdulkadir Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınar ve Belediye Başkanı Nurullah Savaş tarafından çelenk bırakılmasıyla başladı. Törene, Selendi Kaymakam Vekili Köprübaşı Kaymakamı Abdulkadir Çelik, Selendi İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınar, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Siyasi Parti Başkanları, Daire amirleri, Kula ve Selendi Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Temsili milis kuvvetlerinin Selendi'ye girişi ve kurtuluş senaryosunun canlandırılmasıyla devam edilen programda atlı süvarilerin milis kuvvetleri adına Kara Fatma'yı canlandıran kız çocuğunu kurtarması büyük alkış aldı. Törende Kaymakam Abdulkadir Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınar ve Belediye Başkanı Nurullah Savaş'ın halkı selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Savaş, "Kurtuluş mücadelesinde 5'inci süvari Kolordu Komutanı General Fahrettin Altay'ın emri gereğince, Gediz'deki 1. Süvari Tümeni, 3 Eylül 1922 sabahı harekete geçerek, Selendi Dağları'nın kötü ve sarp yollarından saat 11.45'te Selendi'ye girmiş ve İlçemizi düşmanlardan kurtarmıştır. 3 Eylül, milli mücadele sürecinde Selendi halkına büyük gurur yaşatan bir tarihtir. Selendi'de yaşayan herkes 3 Eylüllerde bu büyük gururu, paylaşıyor. Gözlerimiz doluyor, göğsümüz kabarıyor. Geçmişimizi, atalarımızı, bu topraklar uğruna seve seve canını verip şehit düşenleri, gazi olanları yad etme fırsatını bir kez daha buluyoruz. Selendi'yi özgürlüğüne kavuşturan, böyle bir şanlı tarihe sahip olmamızı sağlayan şehitlerimizi ve bugün aramızda olmayan gazilerimizi rahmetle anıyor, onların torunlarını saygı ve minnetle selamlıyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene." dedi.

Konuşmaların ardından Manisa Şehzadeler Mehteran Takımı bir gösteri sunarken, öğrenciler günün anlamıyla ilgili şiirler okudu. Protokol ve halk İlçe Jandarma Komutanlığına halkın şükranlarının sunmasının ardından kutlamalar geçit töreniyle sona erdi.

Öte yandan kutlamalar çerçevesinde Profesör Doktor Ali Sarıkoyuncu, Araştırmacı yazarlar Ali Yıldız, Mustafa Kuyucak, Muzaffer Çetin, Nuri Argaç ve Mehmet Yağcı tarafından Belediye Kültür Salonunda 'Milli Mücadelede Selendi ve Şehitlerimiz' konulu konferans verildi.

Yeni Cami'de Şehitler Ruhuna Mevlid-i şerif okutulup, fakir aile çocukları İlçe Devlet Hastanesinde toplu sünnet töreni ile devam eden kutlama programında ilçe dışından gelen Selendi Derneklerinin katılımıyla halka yöresel yemek ikramı yapıldı. Tören öncesi Selendi girişinden Hükümet konağı önüne kadar vatandaşlar ellerindeki Türk Bayraklarıyla terörü lanetlediler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selendi'de Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement