Selimiye'de Cuma Hutbesi İşaret Diliyle Okutuldu - Son Dakika
Güncel

Selimiye'de Cuma Hutbesi İşaret Diliyle Okutuldu

Selimiye\'de Cuma Hutbesi İşaret Diliyle Okutuldu

Engelli vatandaşların cuma namazında okunan hutbeyi anlayabilmeleri için Selimiye Camisinde işaret dili ile anlatım uygulaması başlatıldı.

17.10.2014 16:49  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli vatandaşların Cuma namazlarında okunan hutbeyi anlayabilmeleri için Selimiye Camii'nde işaret dili ile anlatım uygulaması başlatıldı. İlk olarak Selimiye Cami'nde başlayan uygulama daha sonra diğer camilerde de yaygınlaştırılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Cuma namazlarına gelen engelli vatandaşların hutbeleri anlayabilmeleri için işaret dili ile anlatım uygulamasına Selimiye Camii'nde başladıklarını söyledi.

"İŞARET DİLİYLE ANLATIMI YAPACAK ELEMAN BULMAK ÇOK ZOR"

Vali Şahin, uygulamanın Edirne'de ilk olduğunu ancak ülke genelinde örneklerinin yaşandığını belirterek, "Belki burada Selimiye Camii'nde ilk kez oluyor ama Türkiye'de olan bir durum. Bir dönem Kocatepe Camii'nde de vardı ancak şu an uygulama devam ediyor mu bilmiyorum. Biz olması gerekeni yaptık. Tabii ki işaret diliyle anlatımı yapacak eleman bulmak çok zor. Eğer imkan olursa daha fazla arkadaş bulunursa diğer camilerimizde de Selahattin camilerinde de aynı uygulamaya geçebiliriz. Çünkü ilimizin merkezinde 150 kadar duyma engelli vatandaşımız var. Hutbede hatibin anlattıklarını anlamalarını sağlamak bizim görevimizdir. Bu vesile ile İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün marifeti ile bugün Selimiye Camii'nde ilk kez gerçekleşti. Şu bir gerçek ki, engellilere tanınan bu güzellikler iki bin yılından beri açık söylüyorum Cumhuriyet tarihinde iki bin yılına kadar olanın elli katı yüz katı yapılmıştır. Bu da engelli vatandaşlarımızı sevindiren bir durum olduğunu ifade ediyorum" dedi.

Sosyal Hizmet Merkezi'nde tercüman olarak görev yaptığını söyleyen Deniz Han Kurt ise, "Başka camilerde böyle çeviriler yapıyordum. Burada ilk defa oldu. Engelli vatandaşlarımız çok memnun kaldıklarını söylüyorlar. İnşallah her hafta gelmeye çalışacaklarını söylüyorlar. Uygulama bizim için çok güzel oldu. Bilmediğimiz birçok şeyi bu şekilde öğrenmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Selimiye'de Cuma Hutbesi İşaret Diliyle Okutuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ordu Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    10:30 Ordu Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu Müftülüğü, binin üzerinde üniversite öğrencisinin katıldığı bir iftar programı düzenledi. İl Müftüsü İsmail Çiçek, programda öğrencilere Osmanlı dönemindeki 'diş kirası' geleneğini anlattı ve müftülüğü ziyaret etmelerini istedi. Programa, Vali, milletvekilleri ve belediye başkanı da katıldı.

  • Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi
    10:29 Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

    Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi iş birliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyası, kan bağışı oranlarının azalmasına dikkat çekmek ve toplumu kan bağışına yönlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Efeler Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlileri kampanyaya destek vererek kan bağışında bulundu. Kampanya, Kızılay ile ortak bir şekilde devam ediyor ve tüm vatandaşlar bağış yapmaya davet ediliyor. Müftü Yorulmaz, Kızılay ekibine, din görevlilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

  • Adıyaman'da Öğrencilere Orman Yangını Eğitimi Verildi
    10:29 Adıyaman'da Öğrencilere Orman Yangını Eğitimi Verildi

    Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Orman İşletme Şefliği tarafından 180 öğrenciye ormanların ekonomik-ekolojik fonksiyonları ve orman yangınları müdahalesi uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrencilere ayrıca ağaç sevgisi ve ormanların önemi konusunda bilgilendirme yapıldı.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Elanur'un Akülü Araba İsteğine Cevap Verdi
    10:29 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Elanur'un Akülü Araba İsteğine Cevap Verdi

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hidrosefali hastası Elanur'un sosyal medya üzerinden yaptığı akülü araba isteğine cevap vererek, onu evinde ziyaret etti ve isteğini yerine getirdi.

  • Sibel Çam, Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandı
    10:29 Sibel Çam, Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandı

    Mısır'da düzenlenen Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazanan milli sporcu Sibel Çam, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde ettiğini söyledi. Engelli olmanın hayattan kopmamak gerektiğini vurgulayan Çam, engelli bireylere tavsiyelerde bulundu.

  • Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti
    10:27 Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde, ağaca çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu
    10:27 Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Efeler Belediye başkan adayı Anıl Yetişkin ile birlikte Umurlu Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi, 9 ilçede 11 noktada toplam 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayında Vatandaşları İftar Sofrasında Buluşturdu
    10:27 Denizli Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayında Vatandaşları İftar Sofrasında Buluşturdu

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde vatandaşları aynı sofrada buluşturduğu iftar sofrası Akvadi'de kurdu. Başkan Zolan, tüm hemşehrilerinin ramazanını tebrik ederek, Denizli'ye hizmet ettiklerini belirtti.

  • Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti
    10:26 Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti

    Kahramanmaraş'ta meydana gelen trafik kazasında doktorun otomobiline çarpan motosiklettekilere, doktor olay yerinde müdahale etti. İYİ Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı ve doktor Selahaddin Can'ın otomobiline çarpan motosikletin sürücüsü ve yolcusu yaralandı. Dr. Can, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak sağlık görevlilerine bilgi verdi.


Advertisement