Selimiye'nin Minareleri Restore Edilecek - Son Dakika
Güncel

Selimiye'nin Minareleri Restore Edilecek

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Hürata "Son 10 yılda dokunulmayan, projelendirilmeye çekinilen pek çok esere biz dokunuyoruz, projelendiriyoruz." dedi.

05.11.2014 11:57  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SALİH BARAN  - Mimar Sinan'ın ustalık eseri ve UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi'nin minareleri restore edilecek.

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Selimiye Camisi'nin şu anda Vakıflar Genel Müdürlüğünün 1985 yılında sürdürdüğü restorasyonundan kalan belge ve dokümanları olduğunu söyledi.

Selimiye'nin güncel projesinin çıkarılması için ekiplerin teknolojinin en son tekniklerini de kullanarak çalışma yürüttüklerini ifade eden Hürata, "Son 10 yılda dokunulmayan, projelendirilmeye çekinilen pek çok esere biz dokunuyoruz, projelendiriyoruz. Selimiye Camisi de bunlardan biri. Selimiye'nin proje çizimi devam ediyor. Gelecek yıl temmuz ayında bitirmeyi öngörüyoruz" dedi.

Hürata, proje sonrasında gerekebilecek restorasyonun sağlıklı yürümesi için proje aşamasının uzun tutulduğunu vurguladı.

Proje ne kadar uzun tutulur ve araştırmaya ne kadar zaman ayrılırsa, restorasyonun o kadar kısa zamanda ve sağlıklı yapılacağına dikkati çeken Hürata, "Yapısal problemi olmayan Selimiye Camisi'nin minarelerinde sıkıntı var gibi duruyor. Ön çalışmayı yaptıktan hemen sonra restorasyon çalışmasına da başlayacağız" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Selimiye'nin Minareleri Restore Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement