Selman Dede'yi Anma ve Geleneksel Yağlı Güreş Şenliği - Son Dakika
Yerel

Selman Dede'yi Anma ve Geleneksel Yağlı Güreş Şenliği

Sakarya'nın Hendek ilçesinde gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye'nin çeşitli illerinden başpehlivanlar mücadele etti.

15.06.2014 18:24  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hendek Belediyesince Selman Dede Mesire Alanı'nda gerçekleştirilen şenlikte güreş müsabakaları yapıldı. Etkinliği Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda vatandaş izledi.

Belediye Başkanı Ali İnci, Selman Dede Mesire Alanı'nın 16 yıl önce Orman ve Su İşleri Bakanlığından devralınarak güreş, futbol, basketbol ve voleybol maçlarının yapıldığı, piknik alanlarının bulunduğu cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi.

Burada yapılan etkinliklerin yüzyıllarca devam etmesi temennisinde bulunan İnci, "Burası Kırkpınar düzeyinde bir alan durumuna geldi. Kavgasız, gürültüsüz, kardeş duygularının ortaya çıktığı biryer haline geldi" dedi.

Etkinliğe, çok sayıda ilden güreşçilerin ve izleyicilerin katıldığını ifade eden İnci, şunları kaydetti:

"Güreşçilerimiz, burada buluşuyor ve buradan da Kırkpınar'a gidiyor. Burası güreşçiler için önümüzdeki hafta gidecekleri Kırkpınar'ın birinci ayağı oluyor. Güreşçilerimiz burada kendilerini deniyor ve Kırkpınar'da da şampiyonluğa oynuyorlar. Ata sporumuza çok değer veriyoruz, gelişmesini de istiyoruz. 'Türkün gücü' dediğimiz zaman bunu güreşle ortaya koyuyoruz. Burada Hendek Belediyesi olarak güreşi temsil etme gayreti içindeyiz."

Şenliğe Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Yıldızlar Greko-Romen Güreş A Milli Takımı sporcuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selman Dede'yi Anma ve Geleneksel Yağlı Güreş Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement