Selvi Kılıçdaroğlu, Anneler Günü'nde Tunceli'deki Annesinin Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Selvi Kılıçdaroğlu, Anneler Günü'nde Tunceli'deki Annesinin Mezarını Ziyaret Etti

Selvi Kılıçdaroğlu, Anneler Günü\'nde Tunceli\'deki Annesinin Mezarını Ziyaret Etti

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Anneler Günü nedeniyle geldiği Tunceli'de, seçimlerin eşit koşullarda yapılmadığını, devlet gücünün kullanıldığını öne sürerek, sandığa atılan oyların doğru- yansıyıp yansımayacağından şüphe duyduğunu söyledi.

10.05.2015 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Anneler Günü nedeniyle geldiği Tunceli'de, seçimlerin eşit koşullarda yapılmadığını, devlet gücünün kullanıldığını öne sürerek, sandığa atılan oyların doğru- yansıyıp yansımayacağından şüphe duyduğunu söyledi.

Selvi Kılıçdaroğlu, geçen yıl kaybettiği annnesinin mezarını ziyaret etmek üzere Tunceli'ye geldi. Dün Tunceli'ye gelen Kılıçdaroğlu, Anneler Günü nedeniyle, Nazimiye İlçesi Ayranlı Köyü'nde bulunan annesinin mezarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, annesinin mezarına karanfil bıraktıktan sonra, mezar başında mum yakıp dua etti. Mezarlıkta lokma da dağıtan Kılıçdaroğlu'na CHP Tunceli milletvekili adayları; Saniye Barut, Yaşar Kemal Atmış, CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin ile bir grup partili de eşlik etti.

Beraberindekiler ile birlikte kutsal kabul edilen Munzur Vadisi içinde yer alan Anafatma Ziyareti'ne gelen Selvi Kılıçdaroğlu, burada da mum yakıp dua etti ve lokma dağıttı. Alevi Dedesi'nin dua okumasından sonra tepsi içindeki lokmaları halka dağıtan Selvi Kılıçdaroğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Anafatma Ziyareti'ne gelerek burayı ziyaret etme ve lokma dağıtma nedenine ilişkin, "Bugün Anneler Günü. Biz de kutsal Aanafatma'nın huzuruna geldik. Bu lokmayı bir çok şey için dağıtıyoruz. Bunun içinde; barış, huzur, insanların özgürlüğü, demokrasi var. Bunların hepsinin gerçekleşmesi için dağıtıyoruz. Dağıttığımız lokma inşallah bütün bunlara vesile olur. Annaler günü için burdayız. Anneler gününü hiçbir zaman bir kutlama olarak düşünmedim. Anneler Günü özünde kadınların anlaşılması, kadınların uğradığı haksızlıklar ve özellikle bütün çilelerin kadınlarımızın üzerinde olması, özellikle bizim çoğrafyamızda. Bütün bunların anlatılması için kadınlar gününün bir vesile olması gerektiğini düşünüyorum. Son yıllarda Türkiye'de hemen hemen hergün bir kadın öldürülüyor. Hem ülkemizde hem dünyada kadınlar sürekli şiddete maruz kalıyor, haksızlığa uğruyor. Savaşlarda en çok kadınlar mağdur oluyor. Kadınlar günü bizim için kadınları anlama ve onların dertlerini, çilelerini, sorunlarını dile getirmektir."

KENAN EVREN İÇİN "ALLAH RAHMET EYLESİN" DEDİ

Kenan Evren'in dün akşam yaşamını yitirdiği hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "Aslında insanın ölümü acıdır. Kim olursa olsun ölüm kötüdür. Tabii biz o günleri yaşamış, görmüş insanlar olarak, doğrusunu söylemek isterseniz ben çok fazla bir şey düşünmedim. Yine de bir insan olarak düşündüğümüzde Allah rahmet eylesin diyoruz. Kenan Evren ile ilgili söyleyeceklerim bukadar" diye konuştu.

Türkiye'deki genel seçimler ile ilgili düşünceleri sorulan Kılıçdaroğlu, eşinin CHP'nin Genel Başkanı olduğunu hatırlatarak, doğal olarak o partiyi düşünüyorum. Şu an seçim atmosferine girmiş durumdayız. Ama şunu söylemek gerek; seçimlere eşit koşullar altında gidilmiyor benim tespitim bu. Bir tarafta bir devlet gücü var, devlete karşı seçime gidiyorsunuz. Bu sadece CHP açısından değil, bütün siyasi partiler açısında böyledir. Seçim dönemindeyiz, siyasi partiler seçim vaadlerini, programlarını halka sunacaklar. Benim düşüncem bütün partiler eşit koşullarda yarışmalı ve barış içinde programlarını ve yapacaklarını halka anlatmalı. Benim en büyük arzum; insanlar üzülmesin, incinmesin ve kimi istiyorlarsa onu seçebilsinler. Ama özgür ve rahat ortamda seçimler olur mu? Geçmişten bugüne, hep benim kaygılarım oldu. Gerçekten insanların sandığa attığı oylar bizim karşımıza doğru olarak geliyor mu? Bu kaygıyı ben hep düşündüm. Dileğim bütün bunlar olmasın güzel şeyler olsun" diye yanıtladı.

Selvi Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "CHP Genel Başakanı olan eşiniz için burada dua edecek misiniz?" sorusu üzerine "Burada herkes için dua edeceğim. Aklıma kim gelirse dua edeceğim. Ben içimden geldiği gibi dua edeceğim herkes için dua ederim" diye yanıt verdi.

Anafatma Ziyareti'nden ayrılarak Tunceli huzurevine giden Kılıçdaroğlu, buradaki yaşlıları ziyaret ederek karanfil verdi. Kılıçdaroğlu, buradaki yaşlı kadınlara özel hediyeler vererek anneler gününlerini kutladı. Pertek İlçesi'ne geçen Selvi Kılıçdaroğlu, Termal Otel'de Tuncelili kadınlar ile yemekte buluştu. Tunceli'de 3 gün kalacak Selvi Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarına katılacak. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selvi Kılıçdaroğlu, Anneler Günü'nde Tunceli'deki Annesinin Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement