Selvi Kılıçdaroğlu Tunceli'de - Son Dakika
Güncel

Selvi Kılıçdaroğlu Tunceli'de

Selvi Kılıçdaroğlu Tunceli\'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu Anneler Günü nedeniyle Tunceli’ye geldi.

10.05.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu Anneler Günü nedeniyle Tunceli'ye geldi.

Tunceli'de Aleviler tarafından kutsal kabul edilen Anafatma ziyaretinde lokma dağıtıp, mum yakarak dua eden Selvi Kılıçdaroğlu daha sonra Huzurevi'nde kalan kadınları ziyaret ederek Anneler Günü'nü kutladı. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinde CHP milletvekili adayları Saniye Barut, Yaşar Kemal Atmış ve partililer de hazır bulundu. Tunceli'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP milletvekili adayları Saniye Barut, Yaşar Kemal Atmış, İl Başkanı Hüseyin Zeytin ve partililerle birlikte Ovacık karayolu üzerinde bulunan Anafatma ziyaretine gitti. Burada lokma dağıtan Selvi Kılıçdaroğlu daha sonra mum yakarak dua etti.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Selvi Kılıçdaroğlu, "Anafatma ziyaretindeyiz. Lokmayı birçok şey için dağıtıyoruz. Barış için, huzur için, insanların özgürlüğü, demokrasi için dağıtıyoruz. Lokma inşallah tüm bunlara vesile olur. Bana göre Anneler Günü bir kutlama değil. Anneler Günü kadınların anlaşılması, kadınların uğradığı haksızlıklar, bütün çilenin kadınların üzerinde olması özellikle de bizim coğrafyamızda bütün bunların anlatılması için vesile olarak düşünüyorum. Son yıllarda ülkemizde hemen hemen her gün bir kadın öldürülüyor. Dünyada kadınların uğradığı şiddetten, savaşların mağdur ettiği kadınlardan bahsediyoruz. Kadınlar Günü'nün anlamı bir yerde bu" dedi.

Bir gazetecinin birçok anneye eziyet ettiğini ileri sürdüğü Kenan Evren'in ölümünü hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, "Ölüm acıdır, kötüdür kim olursa olsun. Fakat biz bunları yaşamış insanlar, o günleri görmüş insanlar olarak çok fazla şey söylemek istemiyoruz. Yine de Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Genel seçim sürecine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Selvi Kılıçdaroğlu, "Eşim bir partinin genel başkanı. Öncelikle seçim atmosferinin eşit koşullar altında yapılmadığını düşünüyorum. En büyük tespitim bu. Devlete karşı seçime giriyorsunuz. Bu sadece bizim açımızdan değil bütün partiler açısından böyle. Propaganda başlayacak, insanlar programlarını sunacak. Tüm bunların barış içinde olmasını istiyoruz. En büyük arzum bu. İnsanlar incinmesin, üzülmesin gönlünce seçim yapabilsinler. Bunun olacağı konusunda kaygılarım hep oldu. Gerçekten insanların attıkları oy bizim karşımıza doğru olarak geliyor mu bu kaygıyı taşıyorum. Bunların olmamasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, ziyarette herkes için dua edeceğini de sözlerine ekledi.

Açıklamasının ardından Alevi dedesi tarafından lokma duası verilmesinin ardından Kılıçdaroğlu mum yakarak dua etti. Ziyarette kadınların Anneler Günü'nü de kutlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'na CHP milletvekili adayı Saniye Barut tarafından Anneler Günü nedeniyle çiçek verildi.

Anafatma ziyaretinin ardından İnönü Mahallesi'nde bulunan TOKİ Huzurevi'ni ziyaret eden Selvi Kılıçdaroğlu, huzurevinde kalan yaşlıların Anneler Günü'nü kutlayarak karanfil verdi. Huzurevi ziyaretinin ardından Nazımiye ilçesine bağlı Ayranlı köyünde annesi Fatma Özdağ'ın mezarını ziyaret eden Selvi Kılıçdaroğlu'nun partisinin seçim çalışması için birkaç gün kentte kalacağı öğrenildi. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement