Şemdinli'de Askeri Hareketlilik - Son Dakika
Güncel

Şemdinli'de Askeri Hareketlilik

Helikopterlerle stratejik bölgelere özel eğitimli komandolar indirilirken, PKK'lıların geçiş noktalarına da toplarla bomba yağdırılıyor.

26.07.2011 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Hazne Köyü kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 asteğmenin şehit olması ve 2 PKK'lının öldürülmesi sonrası başlatılan operasyon genişliyor. Hava destekli operasyonda PKK'lıların geçiş noktaları olabilecek bölgeler, mehmetçik tarafından toplarla ateş altına alınıyor.

Hakkari'nin Türkiye, İran ve Irak sınırındaki Şemdinli İlçesi Hazne Köyü kırsalında, 4 gün önce yola mayın döşemeye çalışan PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış 1 asteğmen şehit olurken, 1 asker yaralanmış 2 PKK'lı'da öldürülmüştü. Çatışma sonrası abluka altına alınan bölgede başlatılan operasyon genişletilerek sürüyor. Helikopterlerle stratejik bölgelere özel eğitimli komandolar indirilirken, PKK'lıların geçiş noktalarına da toplarla bomba yağdırılıyor. Gece Guman Dağı bombalanırken, İran sınırındaki Alan Karakolu ve Tekeli Taburu'ndan Irak tarafında bulunan Hakurk bölgesi, Derecik İç Güvenlik Taburu'ndan ise Basyan Vadisi'nin yoğun top atışına tutulduğu bildirildi.

Bu arada PKK'lıların artan saldırıları üzerine Irak sınırındaki Aktütün Karakolu'nun güvenliğini sağlayan Bayraktepe üst bölgesine özel eğitimli takviye birliklerin konuşlandırıldığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şemdinli'de Askeri Hareketlilik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement