Şemdinli'de Belediye Personeline Eğitim - Son Dakika
Yerel

Şemdinli'de Belediye Personeline Eğitim

Şemdinli Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye çalışanlarına yönelik "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" verildi.

03.12.2014 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şemdinli Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye çalışanlarına yönelik "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" verildi.

Seminerde konuşan Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi İş Güvenliği Uzmanı Tayyar Yardak, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının yüzde 98 önlenebileceği anlayışının önemini belirtti.

Yardak, belediye personeline çalışma mevzuatıyla ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş yeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, iş yerindeki tehlikeler gibi konuları anlattı.

İş güvenliğinin ardından, iş sağlığı eğitim konuları arasında yer alan meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri ve ilkyardım, günlük yaşamdan örnekler verilerek anlatıldı.

Eğitim sonrasında katılımcılara iş güvenliği eğitim sınavı düzenlendi.

Eğitime, Şemdinli Belediye Başkanı Seferi Yılmaz ile meclis üyeleri ve tüm belediye personeli katıldı. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şemdinli'de Belediye Personeline Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement