Şemdinli'de Mehmetçik İlk İftarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Şemdinli'de Mehmetçik İlk İftarını Açtı

Şemdinli\'de Mehmetçik İlk İftarını Açtı

Türkiye'de akşam ezanının ilk okunduğu yer olan Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, sınırda görev yapan Mehmetçik iftarını açtı.

28.06.2014 23:31  Güncelleme: 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Coğrafi konumu nedeniyle Türkiye'de iftarın ilk açıldığı nokta olan Tekeli köyündeki 2. Hudut Taburu'nda görevli askerler, iftar sofrasında buluştu.

Türkiye'de iftarı ilk açanlar arasında olmanın mutluluğunu AA muhabiriyle paylaşan mehmetçikler, ramazanda memleketlerinden uzakta olsalar da komutanlarının sevgisinin ailelerini aratmadığını ifade etti.

Uzman Onbaşı İbrahim Özkan, taburdaki askerlerle sabah kalktıktan sonra ramazanın ilk iftarı için yemek yapmaya başladıklarını söyledi.

Özkan, iftar menüsünde yayla çorbası, soslu karnıyarık, pirinç pilavı, ayran ve tatlı olarak tel kadayıf olduğunu ifade etti.

Mevzide nöbet tutan Piyade Sözleşmeli Er Emrah Özüdemir ise ilk iftarını arkadaşlarıyla sınırda açmanın mutluluğunu yaşadığını, vatan için sınırda görev yapmaktan gurur duyduğunu belirtti.

Özüdemir, "Burada oruç beni zorlamıyor, aksine sevindiriyor. Asker ocağında oruç tutmak çok güzel. Türkiye'de ilk iftar açan yerdeyiz. Onun da ayrıca sevindirici yönü var. Aileme buradan çok selam gönderiyorum" diye konuştu.

Bolulu Piyade Er Semih Kılıç da ailesinden uzakta ilk kez bir ramazan geçirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Komutanlarımız bizim anne ve babalarımız gibi olduğu için ailelerimiz bizi merak etmesin. Biz burada iftarlarını açacak arkadaşlarımızın masa düzenini hazırlıyoruz. Aileme burada çok selam söylüyorum. Tüm Türkiye'nin ramazanını kutluyorum."

Tekeli köyünde saat 19.36'da okunan ezanla birlikte dua eden Mehmetçik iftarını açtı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şemdinli'de Mehmetçik İlk İftarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement