Şemdinli'de Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Taraması - Son Dakika
Güncel

Şemdinli'de Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Taraması

Şemdinli\'de Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Taraması

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Şemdinli ve köylerinde eğitim gören ilkokul öğrencileri, ağız ve diş sağlığı taramasından geçirdi.

09.05.2015 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Şemdinli ve köylerinde eğitim gören ilkokul öğrencileri, ağız ve diş sağlığı taramasından geçirdi.

Şemdinli Toplum Sağlığı Merkezi öncülüğünden Mobil Gezici Ağız Diş Tarama aracı ile Şemdinli ve köylerinde eğitim gören ilkokul öğrencilerinin ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Şemdinli Cumhuriyet İlkokulu'nda start verilen ağız ve diş sağlığı taraması ilçe merkezi ve bağlı köy okullarında devam edecek. Şemdinli Toplum Sağlığı Müdürü Diş Hekimi M. Şerif Akdeniz'in de katıldığı programda ağız diş sağlığı, diş sağlığı için beslenme ve diş fırçalama hakkında bilgiler verildi. Anasınıfında eğitim gören yaklaşık 50 öğrenciye Mobil Gezici Ağız Diş Tarama aracında flor uygulaması da yapıldı.

Konu hakkında bilgi veren Şemdinli Toplum Sağlığı Müdürü Diş Hekimi M. Şerif Akdeniz, "Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasındadır. Ancak hayatı doğrudan tehdit etmediği için gereken önem verilmemektedir. Bizlerde Toplum Sağlığı Müdürlüğü olarak ilk önce ağız ve diş sağlığı önemine dikkat çekmek için böyle bir girişimde bulunduk. Bugün burada Şemdinli Cumhuriyet İlkokulu'nda startını verdik. Şemdinli ilçe merkezi başta olmak üzere tüm köy ve mezra okullarını gezerek; ana sınıfı öğrencileri ile ilk okul dördüncü sınıfa kadar okuyan bütün öğrencileri ağız ve diş sağlığı taramasından geçirmeyi planlıyoruz" dedi. Programın ardından çocuklara diş fırçası ve macun dağıtıldı. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şemdinli'de Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement