Şemdinli'de Yöresel Yemek Yarışması - Son Dakika
Güncel

Şemdinli'de Yöresel Yemek Yarışması

Şemdinli\'de Yöresel Yemek Yarışması

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yöresel yemek yarışması düzenlendi.

28.04.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yöresel yemek yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi.

Şemdinli İlçesi'nde Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Hakkari yöresine ait yöresel yemeklerden 'keledoş' ile 'tırşık' yemeklerinin yarışması yapıldı. Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk, Şemdinli İlçe Emniyet Müdürü A. Kadir Akseki, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Çelik, kurum amirlerinin de katıldığı yarışmada yarışmacılar tarafından evde hazırlanan bu iki yemek jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

Jüri üyeleri yarışmacılar tarafından hazırlanan yemekleri tek tek tadarak puan verdi. 20 kişinin katıldığı yarışmada Siti Keskin birinci, Emine Öktem ikinci ve Hatice Uysal üçüncü oldu. Dereceye girenlerden birinci tam altın, ikinci yarım altın ve üçüncü yarışmacısı ise çeyrek altın ile ödüllendirildi. Yarışmanın sonunda yarışmacılar tarafından yapılan yapılan yemekler ikram edildi.

Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Arif Yılmaz, yöresel iki yemeğin mutfaklarının vazgeçilmezleri olduğunu belirterek, "Bu yarışmayı düzenlememizin amacı yöresel yemeklerimizi yaşatmak ve mutfaklarımızı yöresel yemeklerimizle zenginleştirmektir. Yöresel yemek yarışmalarımız devam edecektir. İleride yöremize ait farklı yöresel yemek yarışmasını yapacağız ve geleneksel hale getireceğiz" dedi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şemdinli'de Yöresel Yemek Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement