Şemdinli'deki Stk'lardan 'Diyalog' Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Şemdinli'deki Stk'lardan 'Diyalog' Çağrısı

Şemdinli\'deki Stk\'lardan \'Diyalog\' Çağrısı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bir araya gelen 15 sivil toplum örgütünün üyeleri, bölgedeki çatışmaların sona ermesi için 'diyalog' çağrısında bulundu.

27.01.2016 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bir araya gelen 15 sivil toplum örgütünün üyeleri, bölgedeki çatışmaların sona ermesi için 'diyalog' çağrısında bulundu.

Şemdinli Barış Platformu adına Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Çınar İş Merkezi önünde yapılan basın açıklamasında Cizre, Silopi, Sur ve Yüksekova başta olmak üzere birçok il ve ilçelerde yaşanan olaylarının sona ermesi istendi. Platform adına yayınlanan 9 maddelik bildiride de bir an evvel diyalog ve müzakere masanın oluşturulması gerektiği vurguladı. Şemdinli Barış Platformu adına açıklamayı yapan avukat Selahattin Yılmaz, Şemdinli'nin sivil toplum kuruluşları olarak, tüm siyasi aidiyetlerini askıya alarak barış için bir araya geldiklerini söyledi. Yılmaz, üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını bu nedenle ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek 'Şemdinli Barış Platformu'nu oluşturduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bu platform her türlü çatışmanın önüne geçmek ve insan yaşamının değerini algılatmak adına barışa adanmış bir gönüldaşlığın birlikteliğidir. Bu platformun barış çağrısı bölgemizde yaşanan çatışmanın taraflarına ve aynı zamanda tüm kamuoyunadır. Platformumuz, Türkiye genelinde ve bölgemizde yaşanan çatışmalı sürecin sonlandırılması ve akan kanın durdurulması adına tarafların hiçbir koşul öne sürmeden, bu çatışmalı sürecin bir an önce sona erdirilmesini, diyalog ve müzakere masasına oturulmasını ve bunun için gerekli koşullarının oluşturulmasını istemektedir. Sivil toplum örgütlerinin, medyanın ve birey olarak her şahsın çözüm getirmekten çok, daha fazla karşıtlık yaratan, kin ve nefret doğuran kara propaganda yöntemlerine son vermesini istiyoruz. Dünyanın dört bir tarafında yaşanan savaşın tanıkları ve mağdurları olarak bizler, ölümün sıradanlaştığını acı ile görmekteyiz. Bizler çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz ve yurtlarımızdan olmak istemiyoruz. İnsanoğluna has bir kibrin kurbanları olmak istemiyoruz. Platform olarak taraflara sesleniyoruz, sorumlu davranıp ortak yaşamın gerektirdiği tavizlerden kaçınmamaları gerekir. Taraflar tutumumuzu dikkate almalı üzerlerine düşen ahlaki, insani ve vicdani sorumlulukları yerine getirme cesaretini göstermelidirler.Taraflar bizleri dinlemek ve anlamak zorundadırlar çünkü bizler toplumsal faydayı düşünen ve bunun yaşam bulması için çalışan çıkarsız ve gönüllü yapılanmalarız. Platform olarak yaşam hakkının kutsallığına inanıyoruz, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şemdinli'deki Stk'lardan 'Diyalog' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement