Şemdinli Irak Sınırındaki Derecik' Te Türk Bayraklı Düğün - Son Dakika
Güncel

Şemdinli Irak Sınırındaki Derecik' Te Türk Bayraklı Düğün

Şemdinli Irak Sınırındaki Derecik\' Te Türk Bayraklı Düğün

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde Nezir Tekin ile Riskiye Cengiz'in düğününde askerler ve vatandaşlar birlikte halay çekti.

28.03.2016 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde Nezir Tekin ile Riskiye Cengiz'in düğününde askerler ve vatandaşlar birlikte halay çekti. Düğün evine de Türk bayrağı asıldı. Şemdinli'ye yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Derecik Beldesi'nin Umurlu Köyü'nde yaşayan eski köy korucusu Tahir Tekin, 25 yaşındaki oğlu Nezir ile gelini 21 yaşındaki Riskiye Cengiz için unutamayacakları bir düğün yaptı. Tekin, köylülerle birlikte askerleri de düğüne davet etti. Derecik'te konuşlu 34'üncü Hudut Alay Komutan Albay Subutay Adaş ile Alay Komutanlığı'na bağlı Umurlu Bölük Komutanı Üsteğmen Uğur Kardah yapılan davet üzerine düğüne katıldı.

Düğüne gelen Albay Adaş ile Üsteğmen Kardah köylülerle birlikte halay çekerken, Tahir Tekin'in evinin önünde bulunan direğe de Türk bayrağı asıldı. Türkçe ve Kürtçe şarkıların çalındığı düğünde uzunca bir süre kalıp köylülerin bu mutlu gününe ortak olan komutanlar, gelin ve damada para takmayı da ihmal etmedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şemdinli Irak Sınırındaki Derecik' Te Türk Bayraklı Düğün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement