Şemdinlili Öğrenciler Çek Cumhuriyeti'ne Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Şemdinlili Öğrenciler Çek Cumhuriyeti'ne Gidiyor

Şemdinli Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri, Erasmus projesi kapsamında staj eğitimi için Çek Cumhuriyeti'ne gidiyor.

28.03.2015 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şemdinli Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri, Erasmus projesi kapsamında staj eğitimi için Çek Cumhuriyeti'ne gidiyor.

Şemdinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 20 öğrenci ve 3 öğretmenin yer aldığı heyet, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın ve Ulusal Ajans'ın desteklediği Erasmus Projesi ikinci hareketliği kapsamında Çek Cumhuriyeti'ne gitmek üzere, karayoluyla Şemdinli'den Van'a, oradan havayoluyla İstanbul'a varacak.

İstanbul'dan da havayoluyla Çek Cumhuriyeti'ne gidecek öğrenciler, 30 gün boyunca burada staj eğitimi görecek.

Okul müdürü Serkan Kazak, projenin kabul edilmesinin çok güzel bir gelişme olduğunu belirterek, "Okulumuzun birinci hareketliliği Portekiz'e oldu. Portekiz'e giden öğrencilerimiz orada eğitim gördükten sonra geri döndüler. Şimdi de diğer öğrencilerimizin eğitimi için yola çıkıyoruz. Öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili yurt dışında ne gibi çalışmaların yapıldığını yakından görmeleri adına bulunamayacak bir fırsat. Yurt dışına seyahat imkanı bekli de hiç bulamayacak öğrenciler, bu güzel projeyle böyle bir imkana kavuştular. Bu tür proje çalışmalarımızın devamını getireceğiz. İnşallah tüm öğrencilerimizi bu imkanlardan yararlandırmaya çalışacağız" diye konuştu.

Bilişim Teknolojileri Bölümü öğrenci ve velileri ise projeye katıldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şemdinlili Öğrenciler Çek Cumhuriyeti'ne Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement