Semercilik Teknolojiye Yenik Düştü - Son Dakika
Yerel

Semercilik Teknolojiye Yenik Düştü

Semercilik Teknolojiye Yenik Düştü

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde semercilik yaparak ekmeğini kazanan Necdet Delikanlı bu mesleği Sincik’te yapan son kişi olduğunu söyledi.

13.10.2014 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde semercilik yaparak ekmeğini kazanan Necdet Delikanlı bu mesleği Sincik'te yapan son kişi olduğunu söyledi.

Semerciliğin bir zamanların en gözde mesleğiydi diyen Necdet Delikanlı, semercilik mesleğine çocuk yaşlarında başladığını belirterek, "Yaklaşık 40 yıldır semercilik yapıyorum, eskiden bir semerde yarı yarıya kar ederdik, şimdi bir semerde 4'te biri anca kar yapıyoruz. Yılda ortalama 100 semer dikerdik, şimdi 25-30 tane anca dikebiliyoruz. Artık bu meslekte ekmek kalmadı, eskiden her evde bir katır ya da at vardı şimdi her evde bir-iki araba var.

Eskide hayvancılık yapanlar yaylaya giderken eşyalarını at ve katırların sırtında taşıyarak götürürlerdi, şimdi arabalar her yere gidiyor, anlayacağın semercilik teknolojiye yenik düştü. Kahta, Sincik, Gerger bölgesinde bu işi yapan 5-6 kişi var, biri hariç diğerleri benimle yaşıt, yani bizden sonra bu işi yapacak kimse kalmayacak, bu meslek unutulacak" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Semercilik Teknolojiye Yenik Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement