Sempozyum Bildirileri Kitap Haline Getirildi - Son Dakika
Yerel

Sempozyum Bildirileri Kitap Haline Getirildi

Sempozyum Bildirileri Kitap Haline Getirildi

Gümüşhane Üniversitesinde akademik yıl içerisinde gerçekleştirilen iki sempozyumun bildirileri kitap haline getirildi.

22.07.2014 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Üniversitesinde akademik yıl içerisinde gerçekleştirilen iki sempozyumun bildirileri kitap haline getirildi.

Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane Valiliği ve İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "1. Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu" ile Edebiyat Fakültesince düzenlenen "Uluslararası Katılımlı Osmanlı Bilim ve Düşünce Tarihi Sempozyumu" bildirilerini kitap haline getirdiklerini belirtti.

Valilik ve İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle 3-5 Ekim 2013'te düzenlenen Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu'nda, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve kanaat önderlerince, Gümüşhanevi Hazretlerini farklı yönleriyle anlatan 186 tebliğ sunulduğunu ifade eden Günaydın, şunları kaydetti:

"Birbirinden kıymetli bu tebliğler, daha geniş kitlelerin istifadesine sunulmak üzere sempozyum komitesinin titiz çalışmaları neticesinde kitap haline getirildi. Aynı şekilde 8-9 Mayıs 2014'te Edebiyat Fakültemizce düzenlenen Türkiye, İran ve Tunus'tan 62 akademisyenin 54 bildiriyle iştirak ettiği Uluslararası Katılımlı Osmanlı Bilim ve Düşünce Tarihi Sempozyumu da kitap haline getirilerek ilim dünyasının hizmetine sunuldu. İki farklı sempozyumu iki farklı kitap haline getirerek ilim hayatına kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte emeği geçen herkese özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, bu kitapların ilim ve düşünce hayatına yeni bir soluk getirmesini temenni ediyorum." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sempozyum Bildirileri Kitap Haline Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement