Sempozyum Tarih Akademisine Dönüştü - Son Dakika
Güncel

Sempozyum Tarih Akademisine Dönüştü

Kara Mürsel Alp ve Kocaeli tarihi Sempozyumu'na üniversitelerin ilgili bölümlerine okuyan öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

06.04.2015 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin üç gün süren Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II, tarihçilerden, üniversitelerin tarih bölümü öğrencilerinden ve tarih sevdalılarından büyük ilgi gördü. 173 akademisyenin 153 tebliğ sunduğu, üç gün boyunca 6 salonda yapılan toplam 36 oturumu 7'den 70'e çok sayıda kişi dikkatle takip etti.

SALONLAR TIKLIM TIKLIM DOLDU

Kocaeli'nin tarihine ışık tutmak, kent hafızasını canlandırmak, kente yönelik yeni bilgiler elde etmek amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından iki yıldır organize edilen tarih sempozyumları artan bir ilgiyle takip ediliyor. Özellikle üniversitelerin tarih bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin, ulusal ve uluslar arası akademisyenlerle bir araya gelmelerini sağlayan sempozyumda salonlar tıklım tıklım doluyor.

ÇEVRE İLLERDEN YOĞUN KATILIM

Kocaeli Üniversitesi'nin yanı sıra İstanbul, Adapazarı, Bursa, Düzce, Ankara ve diğer illerden gelen öğrenciler, sempozyumda sunulan tebliğleri dikkatle dinlerken, bir yandan da merak ettikleri soruları yöneltiyor. Oruç Reis Salonu'nda Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut'un başkanlığında gerçekleşen oturum da yoğun bir ilgiyle gerçekleşti.

BİR KUVAYİ MİLLİYECİ; İPSİZ RECEP

Oturumda Prof. Dr. Akbulut ''Süreli Yayınlarda İzmit'in İşgalden Kurtuluşu'', Kocaeli Üniversitesi'nden Doç. Dr. İbrahim Şirin ''Kandıra ve Çevresinde Milli Mücadele'', Ankara üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Uzun ''''Esir Şehirden Umuda Yolculuk'', Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Resül Narin ''Kocaeli'nde İz Bırakan Bir Kuvayi Milliyeci; İpsiz Recep'', Uludağ Üniversitesi''nden İsmail Yaşayanlar ''Kerpe ve Kefken Sahillerinde Tuz Kaçakçılığı'' başlıklı sunumlar yaptı.

TEZ KONULARINI ÇALIŞTILAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği sempozyumun kendileri için adeta bir tarih akademisine dönüştüğünü ifade eden üniversite öğrencileri, ''Burada hem kendi hocalarımızla, hem de diğer üniversitelerdeki hocalarla bir araya geldik. Gerçekten bizim için çok değerli olan tarihçilerle bire bir görüşme, onlarla bilgi alışverişinde bulunma fırsatını yakaladık. Sunulan tebliğler ve tarihi çalışmalar öğrenim hayatımızda bizim için çok önem taşıyor. Tez konularımızla ilgili çok değerli bilgilere ulaştık. Sempozyum üniversite eğitimimize çok katkı sağladı. Hiçbir sunumu kaçırmamaya çalıştık'' sözleriyle duygularını aktardı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sempozyum Tarih Akademisine Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement