Şemsi Efendi Konağı Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Şemsi Efendi Konağı Hizmete Açıldı

Şemsi Efendi Konağı Hizmete Açıldı

Şarkışla ilçesinde bulunan ve İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar sonrası restorasyonu gerçekleştirilerek ayağa kaldırılan Tarihi Şemsi Efendi Konağı'nın açılışı gerçekleştirildi.

23.09.2013 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkışla ilçesinde bulunan ve İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar sonrası restorasyonu gerçekleştirilerek ayağa kaldırılan Tarihi Şemsi Efendi Konağı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansının katkıları ve İl Özel İdaresi İmar Kentsel İyileştirme Müdürlüğü bünyesinde bulunan KUDEP'in çalışmaları sonrası yeniden ayağa kaldırılan Şemsi Efendi Konağı'nın açılışını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Vekili Ömer Kalaylı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve Şarkışla Kaymakamı Davut Gül tarafından gerçekleştirildi.

Açılış öncesi konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, tarihi eserlerin korunmasına yönelik İl Özel İdaresi'nin önemli çalışmalara imza attığını ifade ederek, konağın İl Genel Meclisi kararı ile Sivas İl Özel İdaresi tarafından satın alındığını söyledi. Konağın çevre düzeninin yapılması ve iç tefrişatının alınması amacıyla 2011 yılında Sivas Valiliği ve Sivas İl Özel İdaresi'nin ortak bir çalışma yürüterek Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programına "Şemsi Efendi Konağı'nın Kültür Turizmine Kazandırma Projesini" sunduğunu ifade etti. Ayhan, projenin hibe almaya hak kazandığını ve 29 Şubat 2012 yılında hibe sözleşmesinin imzalandığını belirtti.

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül ise Şarkışla ilçesindeki 20. yy. mimari çağına ait 2006 yılında tescil edilen tarihi Şemsi Efendi konağının, yapılan restorasyon çalışmaları sonrası yeniden ayağa kaldırıldığını ilçede bulunan tarihi eserlere yönelik bir çalışma başlattıklarını Şarkışla İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin projede iştirakçi olarak yer aldığını ifade etti. Proje bütçesinin 331 bin 764 TL olduğunu aktaran Gül, bu bütçenin 82 bin 940 TL'sinin İl Özel İdaresi 248 bin 822 TL'sinin ise Kalkınma Ajansı tarafından karşılandığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise konağın ayağa kaldırılmasında ve yeni bir görünümle hizmete açılmasında İl Özel İdaresi çalışanları başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması, korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında herkese büyük görevler düştüğünü anımsatan Bakan Yılmaz, Aşık Veysel'i ile Dünya'ya nam salmış ilçenin sivil mimarisine de sahip çıkmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

106 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan konak 1700 metrekare alana kurulu olup 12 kişinin konaklayabileceği butik otel olarak hizmet verecek. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şemsi Efendi Konağı Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement