Şen Dul Bu Sezon İlk Kez Sahne Alıyor - Son Dakika
Yerel

Şen Dul Bu Sezon İlk Kez Sahne Alıyor

Şen Dul Bu Sezon İlk Kez Sahne Alıyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Avusturyalı besteci Franz Lehar’ın birbirinden neşeli melodileri, hareketli dansları ile operet türünün en başarılı örneklerinden biri olarak kabul edilen “Şen Dul” operetini bu sezon ilk kez 22 Aralık Perşembe akşamı saat: 20.

19.12.2016 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Avusturyalı besteci Franz Lehar'ın birbirinden neşeli melodileri, hareketli dansları ile operet türünün en başarılı örneklerinden biri olarak kabul edilen "Şen Dul" operetini bu sezon ilk kez 22 Aralık Perşembe akşamı saat: 20.00'de Antalyalı sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Franz Lehar'a operet tarihindeki yerini sağlatan ve Haldun Özörten tarafından sahneye konulan eserde orkestrayı Ömer Yöndem yönetiyor. Dekor tasarımının Ömer Gündüz, kostüm tasarımının ise Nursun Ünlü'nün imzasını taşıdığı eserde koro yönetmeni Mahir Seyrek, koreograf Serhat Nüfusçu ve ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait.

Üç perdelik eserde "Hanna Glavari" rolünü Sevinç Bilgin, "Kont Danilo Danilovitsch" rolünü Fatih Şanal, "Baron MirkoZeta" rolünü Şafak GÜÇ, "Valencienne" rolünü Bilge Yılmaz, "Camille Kont de Rosillon" rolünü Devrim Demirel, "Njegus" rolünü Ümit Burak Tekinay, "Kromov" rolünü Emre Akyurt, "Olga" rolünü Gülçin Gültekin, "Bogdanovitch" rolünü Taner Ölçen, "Sylviane" rolünü Ceren Aytekin, "Raoul de St. Brioche" rolünü Onur Alpaslan, "Vicomte Cascada" rolünü Baturalp Biligi, "Pritschitsch" rolünü Murat Kemal Özbek, "Praskowia" rolünü Pınar Tekol, "Baş Grisette" rolünü Esra Serbest ve "Grisette" rollerini Müge Günaydın, Selda Serdar, Gizem Şener ve Tuğçe Oğuzülgen canlandıracaklar.

24 Aralık Cumartesi saat: 20.00'de tekrar sahnelenecek olan eserin 10, 15 ve 30 TL olan biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ile Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinden vewww.biletiva.com internet adresinden temin edilebileceği bildirildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şen Dul Bu Sezon İlk Kez Sahne Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement