"Sence"Nin 1. Yılı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

"Sence"Nin 1. Yılı Kutlandı

Türk Büro-Sen'in bünyesi altında çıkartılan Sence Dergisi'nin 1. Yılı Türk Büro-Sen Genel Merkezinde çok sayıda MHP'li milletvekili ve sendika başkanlarının katılımıyla kutlandı.

08.05.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Büro-Sen'in bünyesi altında çıkartılan Sence Dergisi'nin 1. Yılı Türk Büro-Sen Genel Merkezinde çok sayıda MHP'li milletvekili ve sendika başkanlarının katılımıyla kutlandı.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş kutlamada yaptığı konuşmada, okumanın önemine vurgu yaparak, "Yüce Allah'ın ilk emri "oku' der. Yine ayetlerde "hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Bilmiyorsanız bilenlerden sorunuz. Sakın cahillerden olmayınız' denilmektedir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ise "hayatta en hakiki mürşit ilimdir' diyerek okumanın, bilgi sahibi olmanın önemini ifade etmiştir. Bilgi bir hazinedir. Bu hazineyi keşfetmek ancak okumakla mümkündür. Okumadan bilgi hazinesine ulaşmanın başka yolu da yoktur" dedi.

-"İNSANİ GELİŞME ENDEKSİNE GÖRE 169 ÜLKE İÇİNDE 83. SIRADAYIZ"-

Birleşmiş milletler insanı gelişme endeksi verilerine göre Türkiye'nin bugün 169 ülke içinde 83. Sırada olduğunu vurgulayan Yokuş, "Bilindiği gibi insani gelişme endeksinde sadece o ülkedeki insanların gelirleri yer almaz. Eğitimden sağlığa kadar pek çok faktör değerlendirmeye alınır. Eğitim iktisadi kalkınmada lokomotif güçtür. İyi eğitilmiş insan gücüne sahip olan ülkeler daha hızlı kalkınmaktadırlar" dedi.

-"SENCE'Yİ OKUMA ALIŞKANLIĞINI ARTIRABİLMEK İÇİN ÇIKARTTIK"-

"Sorumlu bir sivil toplum örgütü olarak, kuruluş felsefemizde ortaya koyduğumuz "çalışan, üreten, yol gösteren sendikacılık' anlayışımız gereği kurumsal eğitimlerle üyelerimize katkı sağlamaya çalışmaktayız" diyen Yokuş şunları kaydetti:

" Kurum içi yükselme sınavlarına yönelik eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle üyelerimizin içinde eli kalem tutan dostlarımızın kaleme aldıkları eserlerinde yayınlamasının gayreti içerisindeyiz. Dergimiz bir sendika dergisinin ötesinde çalışanlarımıza okuma alışkanlığı sağlamak ve bizi biz yapan değerlerimizi ifade etmek içindir. Milli kültürümüze katkı sağlamak, çalışanlarımız içindeki değerleri ortaya çıkarmak ve üyelerimizin bilgi dağarcığını arttırabilmek, sendikal mücadelede bir farkındalık yaratmak maksadıyla çıkardığımız Sence'mizin daha nice yıllar yayın hayatını sürdürmesi dileğiyle."

-"BİZİM KİTLEMİZ, BİZİM KÜTLEMİZ"-

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Genel Başkanı İsmail Koncuk birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Türkiye Kamu-Sen dün olduğu gibi bugünde "bizim kitlemiz, bizim kütlemiz' diyecektir. Birbirimizi iyi tanıyalım, bilelim. Birbirimizin neler yapacağını ve yapmayacağını da bilelim. Birbirimize güvenelim. En önemli şeyler güvenle olur. Birbirimize sırtımızı rahat dayayabilmek en önemlisidir. Bu camia bunu geçmişte başarmıştır. Bundan sonra da yolumuza aynı anlayışla, emin adımlarla devam edeceğiz. Eskisi yenisi yok bu işin, el ele kol kola yolumuza devam edeceğiz. Türk Büro-Sen'e bize bu birlikteliği yaşattığı ve böyle güzel bir dergiyi yayın hayatına kazandırdığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sence Dergisinin Editöre Yasemin Güngör ise "Biz dergimizle okumayı okutmayı planladık. Dergimizle hepinizin evlerine konuk olmak istedik. Dergimizde milli kültürümüzden, ata sporlarımızdan, çalışma hayatından, değerlerimizden, hobiden bahsettik, okumak en önemlisi dedik kitaplara yer verdik" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından plaket takdimi yapılmasıyla Sence'nin 1. Yıl kutlamaları sonlandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Sence'Nin 1. Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement