Sendika Başkanı 15 Bin TL Maaşla Oğlunu İşe Aldı İddiası - Son Dakika
Güncel

Sendika Başkanı 15 Bin TL Maaşla Oğlunu İşe Aldı İddiası

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, iddiaya göre sendikanın Kuşadası’nda bulunan 5 yıldızlı oteline oğlunu genel koordinatör olarak atayarak 15 bin TL maaşla işe aldı.

10.04.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, iddiaya göre sendikanın Kuşadası'nda bulunan 5 yıldızlı oteline oğlunu genel koordinatör olarak atayarak 15 bin TL maaşla işe aldı. Yurdakul'un gelininin ise, aynı otelde 5 bin TL maaşla jet-ski sorumlusu olduğu öne sürüldü.

Yaklaşık 60 bin üyesi bulunan Belediye-İş Sendikası'na 3'üncü kez genel başkan seçilen Nihat Yurdakul, iddialara göre sendikanın Kuşadası Davutlar'da bulunan 5 yıldızlı oteli'ne oğlu M.Y'yi genel koordinatör olarak atadı. 15 Bin TL maaşla oğluna iş imkanı sağlayan Yurdakul, yine iddialara göre, gelinini de aynı otelde 5 bin TL maaşla jet-ski sorumlusu yaptı. Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ile oğlu ile ilgili iddialar bununla da sınırlı kalmazken, Kristal-İş Sendikası'na ait bir otelin işletmesinin de M.Y'ye verildiği öne sürüldü.

ÇALIŞANLARDAN DEVLET BÜYÜKLERİN ÇAĞRI

Belediye-İş Sendikası'nın otelinde yıllarca sendikasız çalıştıklarını öne süren bazı çalışanlar ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çağrıda bulunarak, iddiaların incelenmesini istedi. M.Y tarafından işlerini son verildiğini ifade eden otelin eski çalışanlarından A.Y, İ.A., H.D., ve G.A, soruşturmanın başlatılması halinde usulsüzlüklerin ortaya çıkacağını söyledi.

DOKTOR 150 BİN EURO DOLANDIRILDIĞINI İDDİA EDEREK SAVCILIĞA BAŞVURDU

Öte yandan, Kuşadası'nda adından turizmci olarak söz ettiren M.Y, oteline ortaklı teklif ettiği Ahmet F. İsimli doktorun da 150 bin Euro'sunu aldığı ve geri vermediği de iddia edildi. Avukatı aracılığıyla savcılığa başvuran Ahmet F., "Murat Y.'nin koordinatörlük yaptığı otelde bir süre doktorluk yaptım. Kendisiyle bir dostluk oluşturduk. Bir gün bana 'paran varsa Kristal-İş Sendikası'na ait otelin işletmesini al' dedi. Hatta bu konuda kendisinin aracılık yapabileceğini söyledi. Bende yıllardır yaptığım birikimi turizme yatırmak istedim. Otelin devri için bir miktar parayı kendisine elden verdim. 150 bin Euro'yu da otelin işletmesini devredecek kişinin hesabına yatırmamı söyledi. Bana söylediği hesaba parayı havale ettim. Ancak, otelin hisseleri üzerime devredilmedi. Murat Y. sürekli bahane üretince dolandırıldığımı anladım. Otelin hisselerini önce bayan kuzeninin üzerine yaptıran Murat Y., daha sonra tüm hisseleri üzerine aldığını ticaret sicil kayıtlarıyla ispatladım. Murat Y. babasının başkanlık yaptığı sendikaya ait otelinde koordinatörlük, parasını bana ödettiği otelde işletmeciliğini yapıyor. İyi niyetimi kötüye kullanan Murat Y. bundan sonra adalete hesap verecek" dedi.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ise haklarındaki iddialar hakkında İhlas Haber Ajansı'na (İHA) bir açıklama yaptı. Oğlunun sendikanın otelinde koordinatör olarak çalıştığını doğrulayan Yurdakul, maaşla ilgili iddiaların ispatlanması halinde istifa edeceğini söyledi. Ücretlerin abartıldığını ifade eden Nihat Yurdakul, "Oğlum bu otelde koordinatör olarak çalışıyor. Ancak ücret hakkındaki iddialar asılsız. Bu suçlamalar doğru ise ben istifa etmeye hazırım" dedi.

Oğlunun otelde çalışan doktordan 150 bin Euro aldığı iddialarına da değinen Yurdakul, "Böyle bir durum varsa belgelerle ortaya koysun. Bu devirde kim kime verir 150 bin Euro. Elinde tutanak, makbuz varsa ortaya koysun. Koysun ki varsa gereğini ben yapacağım" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sendika Başkanı 15 Bin TL Maaşla Oğlunu İşe Aldı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement