Sendika Üyeleri Arasında Kavga: 3 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Sendika Üyeleri Arasında Kavga: 3 Yaralı

Ergene ilçesindeki bir fabrikanın önünde basın açıklaması yapmak isteyen Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri ile Türk Metal Sendikası üyeleri arasında çıkan kavgada, 3 kişi yaralandı.

14.01.2016 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergene ilçesindeki bir fabrikanın önünde basın açıklaması yapmak isteyen Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri ile Türk Metal Sendikası üyeleri arasında çıkan kavgada, 3 kişi yaralandı.

Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi yaklaşık 500 kişi, Ulaş Mahallesi Edirne D-100 karayolunda faaliyet gösteren bir fabrikanın önünde, sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldığı öne sürülen işçilere destek amacıyla toplandı.

Basın açıklaması yapmak isteyen grupla fabrika önünde bekleyen Türk Metal Sendikası üyeleri arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, jandarma ekipleri gruptakilere biber gazıyla müdahale etti.

Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada yaralanan 3 işçi ile kalp krizi geçirdiği belirtilen bir işçi ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Yaklaşık 3 saat süren kavga dolayısıyla bölgeye takviye jandarma ekipleri çağrılırken, Türk Metal Sendikası üyesi işçiler fabrikaya alındı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, yaptığı açıklamada, sendikalarına üye oldukları için işten çıkarılan 43 işçiye destek vermek üzere fabrika önüne geldiklerini söyledi.

Burada başka bir sendikanın üyeleri tarafından taciz edildiklerini öne süren Serdaroğlu, "İşçi kardeşlerimiz burada en doğal ve yasal haklarını kullandıkları için işlerinden ve ekmeklerinden oldu. Bizler de onların yanında olduğumuzu belirtmek için burada basın açıklaması yapmaya geldik. Fakat bizi burada sarı sendika üyeleri ellerinde sopalarla karşıladı" dedi.

Fabrikanın Alman yatırımı olduğunu belirten Serdaroğlu, böyle bir durumun Almanya'da yaşanmayacağını savundu.

Basın açıklaması okunduğu sırada jandarma ekipleri iki grup arasında güvenlik önlemi aldı.

Açıklamanın ardından Birleşik Metal-İş Sendikası üyelerinin fabrika önünden uzaklaştırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sendika Üyeleri Arasında Kavga: 3 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement