Sendikalar Arası Kavga Mahkemelik Oldu - Son Dakika
Yerel

Sendikalar Arası Kavga Mahkemelik Oldu

Sendikalar Arası Kavga Mahkemelik Oldu

Sağlık-Sen Kayseri Şubesi yaptığı basın açıklamasında sendika başkan yardımcıları Mustafa Çamur’un Türk Sağlık-Sen Kayseri Üniversite Şube Başkanı Kenan Çil tarafından darp edildiğini belirterek, duruma tepki gösterdi.

14.01.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Kayseri Şubesi yaptığı basın açıklamasında sendika başkan yardımcıları Mustafa Çamur'un Türk Sağlık-Sen Kayseri Üniversite Şube Başkanı Kenan Çil tarafından darp edildiğini belirterek, duruma tepki gösterdi.

Adliye önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, "Sendikamız Kayseri Şube Başkan Yardımcısı, aynı zamanda üniversite temsilcisi olan Mustafa Çamur, Türk Sağlık-Sen Kayseri Üniversite Şube Başkanı Kenan Çil'in saldırısına uğramış ve darp edilmiştir. Söyleyecek sözü, konuşacak yüzü olmayanların bu alçakça saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz. Söz konusu menfur saldırı başkan yardımcısı arkadaşımız Mustafa Çamur, 13 Ocak sabahı işyerine giderken yaşanmıştır. Arkadaşımız malum sendikanın şube başkanı tarafından takip edilmiş ve önce sırtına yumrukla vurulmuş, sonra da gözüne ve yüzüne vurmak suretiyle darp edilmiştir. Arkadaşımız yüzüne aldığı darbeler yüzünden 3 günlük sağlık raporu almıştır. Darp edilen arkadaşımız Mustafa Çamur, daha önce de malum sendika tarafından telefonla aranmış, konuşmak için otoparka çağrılarak tehdit edilmiştir" diye konuştu.

Çırak ayrıca, "Bu saldırıyı, malum sendikanın üyelerine kazanım elde edememe ve yetkiyi kaybetme korkusunun dışa vurumu, sendikal yolla elde edemediklerini, şiddet uygulayarak elde etme girişimi olarak görüyoruz. Şiddeti yaşam biçimi haline getirenlerin bunu yapması aslında şaşırtıcı değildir. Ancak bizi tedirgin eden husus, sağlıkta şiddete karşı birlikte, omuz omuza mücadele etmemiz gereken bir sağlık sendikası temsilcisinin başka bir sağlık sendikası yöneticisine şiddet uygulamasıdır" şeklinde konuştu.

Sözlerini sürdüren Çırak, "Malum sendika sürekli üye ve üyeleri nezdinde itibar kaybetmektedir. Yetkili sendika olarak girdikleri promosyon ihalesinin çok düşük rakamlarla sonuçlanması üzerine sendikamız rektörlüğe itiraz ederek ihalenin iptalini sağlamış, sağlık çalışanlarının daha fazla kazanım elde etmesini sağlayan yeni ihalenin yapılmasının yolunu açmıştır. Yetkili sendikanın sağlayamadığı kazanım, Sağlık-Sen'in sağlaması anladığımız kadarıyla malum sendikayı şiddet uygulayacak kadar derinden etkilemiştir. Beceriksiz sendikacılıklarıyla üye kaybeden ve yetkisini kaybetme korkusu yaşayan malum sendikaya diyoruz ki korkunun ecele faydası yoktur. Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına sürekli kazanım elde ediyor, sorunlarını çözüyoruz. Biz çözüm odaklı, üye merkezli, akademik ve bilimsel bir zeminde sendikacılık yaparken, sendikacılığı şiddet zemininde gören ve algılayanların bizi anlamasını beklemiyoruz. Biz kazanım elde ederken geçmişte hiçbir başarısı olmayan malum sendika ile toplu sözleşme masasına oturup kalan konfederasyonlarının çaresizliği ve üyelerine karşı mahcubiyetleri onları şiddet uygulayacak kadar etkilemiş görünmektedir. Buradan çağrımız bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Sendikacılığın nasıl yapılacağını bilmeyen ve elinden bir şey gelmeyenlere taklidin de öğrenme yolu olduğunu hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mustafa Çamur'un darp edildikten sonra karakola giderek şikayetçi olduğunu söyleyen Çırak, "Aynı zamanda Kayseri Valiliğine başvurarak darp eden şahıs hakkında disiplin soruşturması açılması talebinde bulunmuştur. Yargının şiddet uygulayan bu kişi ve zihniyetine hak ettiği cezayı vererek adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sendikalar Arası Kavga Mahkemelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement