Sendikalardan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sendikalardan Kısa Kısa

Sendikalardan Kısa Kısa

Türk Haber-Sen'e üyesi PTT çalışanları, "Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı"nı protesto etti.

08.05.2013 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Haber-Sen'e üyesi PTT çalışanları, "Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı"nı protesto etti.

Karayolları Genel Müdürlüğü önünde toplanan PTT çalışanları, buradan TBMM Dikmen kapısına yürüdü.

Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, yaptığı basın açıklamasında, posta hizmetlerinin, serbestleştirilme ve piyasalaştırma adı altında özelleştirilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

PTT'nin anonim şirket haline getirilmek istendiğini belirten Karadavut, tasarıyla Anayasa hükümlerinin yok sayıldığını, kamu yararının göz ardı edildiğini ve yalnızca sermaye kesiminin taleplerinin dikkate alındığını iddia etti.

Karadavut, tasarıyla, iş güvencesi olmayan sözleşmeli personel çalıştırılması yolunun da açıldığını ifade ederek, "Böylece, kurumda çalışanlar arasında ayrımcılığa gidilmekte, iş barışı bozularak, çalışanlar birbirine düşman hale getirilmektedir" dedi.

PTT'nin anonim şirkete dönüştürülmesine karşı olduklarını belirten Karadavut, şöyle konuştu:

"Tasarı kanunlaştığında, iş güvencemiz yok edilecek. İdari sözleşme statüsüyle köleliğe geçilecek. İşlerimiz parça parça taşeronlaştırılacak. Stratejik önemi bulunan ve bütçeye kaynak kazandıran bir değerimizin daha yok olmaması için bütün kamuoyunu, çalışanlarımızı, sendikaları, dernekleri, vakıfları bu tarihi kuruma sahip çıkmaya ve verdiğimiz mücadeleyi desteklemeye çağırıyoruz."

PTT çalışanlarına MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy da destek verdi.

-Bem-Bir-Sen, nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını açıkladı-

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) tarafından TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan 2013 yılı nisan ayı asgari gıda harcaması (açlık sınırı) ve asgari geçim haddi(yoksulluk sınırı) rakamları açıklandı.

Açıklamada, mart ayında bin 26 lira 50 kuruş belirlenen açlık sınırının nisan ayında 15 lira daha gerileyerek bin 10 lira 96 kuruş gerçekleştiği, mart ayında 2 bin 854 lira 61 kuruş gerçekleşen yoksulluk rakamının ise 15 liralık gerilemeyle 2 bin 838 lira olduğu belirtildi.

Nisan ayında en yüksek artışın yüzde 12,75 lira ile giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleştiği belirtilen açıklamada, vatandaşın nisan ayında parasını kıyafet ve ayakkabıya harcadığı, bunu eğlence, otel ve lokanta harcamalarının izlediği kaydedildi.

Açıklamada, ana harcama grupları itibariyle nisan ayında endekste yer alan gruplardan lokanta ve otellerde yüzde 0,79, eğlence ve kültürde yüzde 0,71, eğitimde yüzde 0,61, ev eşyasında yüzde 0,44, sağlıkta yüzde 0,33, konutta yüzde 0,16, haberleşmede yüzde 0,16 artış, ulaştırmada yüzde 0,63, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,89, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 1,30 oranında düşüş gerçekleştiği, alkollü içecekler ve tütün grubunda ise değişim gözlenmediği bildirildi. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sendikalardan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement