Sendikalardan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sendikalardan Kısa Kısa

Sendikalardan Kısa Kısa

Türk Büro Sen Genel Başkanı Yokuş: "Keyfiyetin ve adam kayırmacılığın yolunu açtığı için hiçbir anlamı ve faydası olmayan sözlü sınavların kaldırılması gerekiyor"

27.07.2013 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, kamuya personel alımlarında yapılan sözlü sınavların "keyfiyetin" ve "adam kayırmacılığın" yolunu açtığını belirterek, hiçbir anlamı ve faydası olmayan bu sınavın kaldırılması gerektiğini savundu.

Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, kamuya personel alımlarının ya merkezi yerleştirme ya da kurumların ilan ettiği kadrolara yazılı ve sözlü sınavlar yoluyla yapıldığını hatırlattı.

Sözlü sınavların "keyfiyetin" ve "adam kayırmacılığın" yolunu açtığını savunan Yokuş,  sınavların hiçbir anlamı ve faydası olmadığını, bu yüzden kaldırılması gerektiğini ileri sürdü.

Yokuş, kamunun iş tanımlarına uygun eğitimi almış insanların sadece merkezi sınavla işe alınmalarının sağlanması gerektiğini belirterek, "Türkiye Kamu-Sen olarak, 1 Ağustos'ta başlayacak memurlarla ilgili toplu sözleşme görüşmelerinde genel memur sorunları içinde, bu sorunlara da çözüm aramak için kamu işverenden talepte bulunacağız. Kamuda, iş tanımına uygun ve her vatandaşımızın eşit şartlarda istihdamı yolunun açılması için mücadelemizi her platformda sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

-BTS

Birleşik Taşımacılık ve Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Nazım Karakurt, İş kolları Yönetmeliği ile ilgili Hava-İş Sendikası üzerinden antidemokratik baskı ve tutumların gün geçtikçe arttığını ileri sürdü.

Karakurt, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu yönetmelikle havacılık işçilerini ve Hava-İş Sendikasının örgütlülüğünü zayıflatmaya yönelik özel bir değişiklik yapıldığını iddia etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının halen toplu iş sözleşmesi süren THY Teknik AŞ iş yerinde, işçilerin hak alma  mücadelesini sekteye uğrattığını ileri süren Karakurt, "Havacılığın teknik bakımda yer alan teknisyenler, mühendisler havacılık sektöründen koparılamaz. Bugün yayınlanan yönetmelik değişikliğinin gerekçesi kendi güdümünde ve kontrolünde bir sendikal yapıyı güçlendirmekten başka bir şey değildir. Sendika olarak her türlü oyun, baskı, sistematik saldırılara rağmen havacılık ve taşımacılık işçilerinin mücadele umudu, işçi haklarının savunucusu Hava-İş Sendikasının yanındayız" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sendikalardan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement