Sendikalardan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sendikalardan Kısa Kısa

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Koncuk: "Mahkeme kararıyla eski alanlarına dönecek öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı mağdur etmiştir"

19.08.2013 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, mahkeme kararıyla eski alanlarına dönecek öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığınca mağdur edildiği iddiasında bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının 2012 yılı İl İçi Alan Değişikliği Kılavuzu'nda, sınıf öğretmenlerinin 2012 yılına mahsus olmak üzere "Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği alanına, bu alanda boş norm kadro bulunmaması halinde teknoloji ve tasarım branşına alan değişikliği başvurusunda bulunabileceğinin yer aldığını anımsattı.

Danıştay'ın, söz konusu uygulamayla diğer alan öğretmenlerinin Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine geçişlerine ilişkin işlemlerin yürütmesini durdurduğunu belirten Koncuk, şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlık tarafından düzenlenen ve Danıştay tarafından hukuka aykırı bulunarak iptal edilen Kılavuz hükümleri uyarınca alan değişikliği yapmış çok sayıda öğretmenimiz, atamaları iptal edilerek eski görev yerlerine ve eski alanlarına döndürülecek. Mahkeme kararıyla eski alanlarına dönecek öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı mağdur etmiştir. Bakanlıkça getirilen düzenlemelerin yargı kararı ile yürütmesinin durdurulması ya da iptali neticesinde idareye güven sarsılmakta ve idari istikrar ilkesi zedelenmektedir. Eğitim-öğretim hayatının işleyişi alt-üst olmaktadır. Yargı tarafından iptal edileceği çok belli olan bu uygulamayı yapanlar, bu öğretmenlerimizi ikinci kez mağdur etmeden bulundukları okulda veya istekleri  mutlaka dikkate alınmak suretiyle bir başka okula yer değiştirebilmelidir. Norm fazlası olma durumları dahi dikkate alınmaksızın, mağdur öğretmenlerimize başka mağduriyetler yaşatılmamalıdır."

-Türk Büro-Sen

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "Kamu personelinin hiçbir demokratik ve sosyal haklarının görüşülmediği, yeni haklar ve kazanımlardan söz edilen Toplu Sözleşme, kelimenin tam anlamıyla fiyasko" değerlendirmesinde bulundu.

Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin 2010'da 4/C'liler dahil tüm personelin aile ve çocuk yardımı almasına karar verdiğini ama uygulamada 4/C'lileri kapsam dışı tuttuğunu kaydetti.

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün Türkiye'yi 11 yılda 7 kez hak ihlali ve çalışanlar arasında ayrımcılık yapmakla itham ettiğini belirten Yokuş, "Ne yazık ki, Toplu Sözleşme Masasında, memurların en temel insan hakları olan 'grev ve siyasete katılma hakları' ile ilgili hiçbir sonuç alınamamıştır" ifadesini kullandı.

-DES

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Sekreteri İshak Çelebi, eğitim iş kolunda çalışanların sadece öğretmenlerden oluşmadığını, eğitim ordusunda diğer hizmet sınıflarının da olduğunu belirtti.

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi gerektiğini savundu. Toplu sözleşme sürecinde "kazanım" diye anlatılan 12 maddeden sadece 1 tanesinin yeni, diğer 11'inin ise geçen yıl imzalanan toplu sözleşmede yer alan fakat henüz uygulamaya geçirilememiş haklar olduğuna dikkati çeken Çelebi, şunları kaydetti:

"Toplu sözleşme mutabakat metninde Milli Eğitim Bakanlığında, üniversitelerde ve Kredi Yurtlar Kurumunda görev yapan genel idare, teknik hizmetler, yardımcı hizmetler ve sağlık hizmetleri ile ilgili tek bir sorun dahi değil çözüme kavuşturulmak müzakere dahi edilememiştir. Sanki öğretmenler dışındaki eğitim çalışanlarının hiçbir sorunu ve talebi bulunmamakta. Bu haliyle imzalanan Toplu sözleşme metnini kabul etmiyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sendikalardan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement