Senem Kılıç'tan Genç Girişimcilere Tüyolar - Son Dakika
Ekonomi

Senem Kılıç'tan Genç Girişimcilere Tüyolar

Senem Kılıç\'tan Genç Girişimcilere Tüyolar

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu’nun düzenlediği Ulusal Girişimcilik Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Vira Stratejik Ortaklığın Kurucusu ve Yönetim Danışmanı Senem Kılıç, öğrencilere ülkemizdeki ve dünyadaki girişimciliğin bugünü ve geleceği üzerine bilgiler verdi.

12.05.2016 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu'nun düzenlediği Ulusal Girişimcilik Zirvesi'ne konuşmacı olarak katılan Vira Stratejik Ortaklığın Kurucusu ve Yönetim Danışmanı Senem Kılıç, öğrencilere ülkemizdeki ve dünyadaki girişimciliğin bugünü ve geleceği üzerine bilgiler verdi.

Vira Stratejik Ortaklığın Kurucusu ve Yönetim Danışmanı Senem Kılıç, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu'nun düzenlediği Ulusal Girişimcilik Zirvesi'ne konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında Dumlupınar Üniversiteli öğrencilere ülkemizdeki ve dünyadaki girişimciliğin bugünü ve geleceği üzerine bilgiler veren Senem Kılıç, girişimciliğe adım atmak isteyenlere ise yapmaları gerekenler ve alacakları önlemler üzerine fikir verdi.

11 TRİLYON DOLARLIK PAZAR

Çok sayıda öğrencinin izleyici olarak katıldığı konuşmada dünyada girişimciliğin teknolojiyle paralel ilerlediğine dikkat çeken Kılıç, Endüstri 4.0'ın ve akıllı dijital sistemlerin dünyanın geleceği olduğunun altını çizdi. Endüstri 4.0 ile birlikte nesnelerin interneti, bulut bilişim, otonom robotlar ve 3D yazıcılar ve siber-fiziksel sistemlerin üretimde hızla yerini aldığını söyleyen Kılıç, ülke olarak bir an önce Girişim 4.0'a yatırım yapmamız gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin geleceğin sanayisi olan 4.0'da yerini alması için en büyük rolün genç girişimcilere düştüğünü ifade eden Kılıç "Dünya genlinde toplam hacmi 11 trilyon Dolar olan çok büyük bir Pazar ile karşı karşıyayız. Burada iki yolumuz var. ya Endüstri 2 ya da 3'deki gibi çağımızın teknolojisini ıskalayarak iştah kabartan genç tüketici bir ülke olacağız, ya da gerekli atılımları yaparak genç, dinamik ve üretken bir ülke olacağız. Ben ikincisini gerçekleştirebileceğimize inanıyorum" dedi.

INSTAGRAM ÖRNEĞİ

Yazılım ve donanım sektörlerinin de öneminin altını çizen Kılıç, gençlere Instagram örneğini verdi. 1 milyon dolarlık bir sermaye ile 2010 yılında kurulan Instagram'ın bir yıl içinde yaklaşık 57 milyon dolarlık bir yatımın ardından 1 milyar dolara Facebook'a satıldığını aktaran Kılıç, "Instagram şu an tümümüzün hayatına girmiş ve en çok kullandığımız sosyal medya uygulamalarından biri. Bizim de Türk gençleri olarak bu tür uygulamaları yazarak dünyaya ihraç etme vaktimiz artık geldi" diye konuştu.

"İHTİYAÇ VAR MI DİYE SORUN"

Gençlere girişimciliğe adım atmadan dikkat etmeleri gerekenler üzerine de uyarılarda ve önerilerde bulunan Kılıç, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Pazarda en önemli olgu ihtiyaç olup olmadığıdır. Bir işe başlamadan önce 'yapacağım işe ihtiyaç var mı?' diye sormanız gerekir. Bu bir kurumdaki işe başvurmadan önce de geçerlidir. Önce kendinize bana ihtiyaç var mı diye sorun. Eğer size ihtiyaç yoksa kendinizi bir ihtiyaca cevap verecek şekilde yeniden geliştirin ve başkalarının size ihtiyacını oluşturun. Milyonlarca insanın iş aradığı günümüzde bu diğerlerinden ayrılarak öne çıkmanızın en önemli yoludur. Sıradanlıktan kurtulun. Ayrıca girişimci olmak isteyen arkadaşlarımızın adım atmak istedikleri havuzda mutlaka su olup olmadığın kontrol etmesi gerekir. Unutmayın ki ihtiyacın olmadığı boş havuza atlamak sadece çakılmanıza yarar." Dumlupınar Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu yetkilileri Senem Kılıç'a konuşmasının ardından bir plaket takdim etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Senem Kılıç'tan Genç Girişimcilere Tüyolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement