Şener, Mevsimlik Fındık İşçilerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Şener, Mevsimlik Fındık İşçilerini Ziyaret Etti

Şener, Mevsimlik Fındık İşçilerini Ziyaret Etti

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Fatsa ilçesindeki mevsimlik işçilerin konakladığı alanda incelemelerde bulundu.

09.08.2014 16:46  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Fatsa ilçesindeki mevsimlik işçilerin konakladığı alanda incelemelerde bulundu.

Şener,  "Mevsimlik Fındık İşçiliğinde Çocuk İşçiliğini Sona Erdirilmesi" projesi kapsamında eğitim alan mevsimlik işçilerin çocukları hakkında bilgi alarak mevsimlik işçi çocuklarının eğitim aldığı çadır sınıflarda incelemede bulundu.

Doğu ve güneydoğudan gelen insanların Ordu'da kardeşlik duygusu içinde barındığını belirten Şener, "Okul çağında ki çocuklar aileleri ile birlikte yılın yaklaşık 8 ayını Anadolu'nun çeşitli illerinde tarım işçisi olarak geçiriyor. Bu çocuklarda aileleriyle birlikte dolandıkları için düzenli bir eğitim alamıyorlar. Dolayısıyla bu insanların konakladıkları kamplarda eğitime tabi tutulmaları gerekiyor. Çocuklarımız burada gerçekten eğitimlerini tam anlamıyla alıyorlar ve çok hevesliler. Burada eğitim veren gönüllü öğretmenler eğitimde çocukların geri kalmamaları için bir çapa içindiler. Bu doğru ve yerinde bir çabadır.  Buraya gelen işçilerimizin çoğu Adıyaman ve Şanlıurfa'dan geliyorlar. Oradan gelen işçilerle buradaki insanlarımız dostluk ve kardeşlik içerisinde barınıyorlar" dedi.

Fındık işçilerinin çocuklarının nüfus cüzdanında doğum yerlerinin Fatsa yazdığına değinen Şener, "Buradaki çoğu çocukların yaşı 7-8 arasında değişiyor ve bunlar içerisinde doğum yeri Fatsa yazanlar var. Bu önemli bir durum. Demek ki biz halklar olarak birbiriyle sorunu olmayan kitleleriz. Burada ki insanlarımıza Fatsalılar kucak açmış ve onlara eğitim veriyorlar. Demek ki, bizim bu insanlar ile bir sorunumuz yok. Yabancı bir el bu kitleler arasında uçurumlar meydana getirmek istiyor.  Buna fırsat verilmemesi gerekiyor. Biz burada kendi sınırlarımız içinde ki insanlarımızın birbiri üzerindeki kaynaşması üzerinde duruyoruz. Suriye ve Irak'tan vatanını terk etmek zorunda kalan insanlara ülke olarak kucak açtık. Türkiye'mizin ili olan Kilis'de 80 bin insan yaşıyor 90 bin göçmen var. Biz her şeyimizi kardeşler topluluğu olarak yekleriyle paylaşıyoruz. Bu paylaşımda da çocuklarımızın geleceğe hazırlanması aydın birer insan olarak yetişmesi için öğretmenlerimiz, valiliklerimiz, kaymakamlarımız elinden gelen tüm imkanları sergiliyorlar" şeklinde konuştu. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şener, Mevsimlik Fındık İşçilerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement